Daca esti in cautarea unor documentare interesante, trebuie sa stii ca propunerile in aceasta sfera variaza si ca se investeste tot mai mult in astfel de productii. Multe surprind evenimente recente, altele isi propun sa atraga atentia unor situatii si unele sunt doar productii observationale care contureaza un tipar - oameni, locuri, evenimente.

O alternativa la filmele de la cinema, o lista cu documentare interesante ar putea fi o abordare aparte pentru a-ti petrece seara in fata televizorului, avand posibilitatea astfel sa inveti si sa afli curiozitati aparte. De la povesti triumfatoare de succes, pana la subiecte emotionante si tragice, in principiu documentarele te vor provoca sa afli tot mai mult. Practic sunt pelicule care iti arata o realitate despre care poate ca nu stiai. Multe dintre lucrurile despre care ai aflat urmand sa te urmareasca mult timp dupa ce s-a terminat vizionarea.

De-a lungul timpului s-a investit in diverse documentare interesante care au lasat o amprenta in industrie, dar in prezentare vei gasi o selectie a catorva dintre cele mai bune din ultimii 10 ani. Te vor invita sa iti regandesti perspectivele si sa iti doresti sa aprofundezi detaliile prezentate.

In principiu, documentarele isi asuma cele prezentate si lasa publicul sa decida, sa judece si sa analizeze. De la un gen popularizat de Michael Moore, documentarele ne-au obisnuit sa fie mereu actuale, sa abordeze teme reprezentative pentru prezent. De altfel, multe dintre acestea au fost proiectele ambitioase ale unor cineasti care au stiut ca au ceva interesante de spus si nu au renuntat pana nu au impartasit cu intreaga planeta ce i-a fascinat sau cutremurat in egala masura.

Pe langa faptul ca iti arata lumea din jur asa cum nu o stii, foarte multe documentare intereante o modeleaza si extinde viziunea asupra ce observam sau stim. Cateva astfel de titluri pe care sa le iei in considerare - 15 documentare bune din ultimii 10 ani care iti vor schimba conceptiile - gasesti mai jos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.