Yuppy 3 Iulie 2019 12:04
Interdictia de folosire si distribuire de pungi, paie de plastic sau de produse din polistiren este totala in Bali si a intrat deja in vigoare, fiind anuntata initial in urma cu sase luni.

Interzicerea de materiale plastice a fost anuntata in decembrie, anul trecut, cu o perioada de "acomodare" de sase luni, care s-a terminat la finalul lunii iunie.

Odata cu intrarea in vigoare a interdictiei, guvernul indonezian spera sa reduca poluarea plastica marina cu cel putin 70% in urmatorii cativa ani.

Destinatia turistica principala din Indonezia, Bali, a dus o lupta serioasa cu problemele de poluare, deja de cateva decenii. Serviciile de eliminare a deseurilor au fost puse in imposibilitatea de a face fata cantitatii mari de materiale plastice de unica folosinta aruncate, scrie Fashion Journal. Plajele au fost de multe ori pline de deseuri din plastic aduse la mal.

Initiativa a fost posibila prin implicarea mai multor organizatii care au luat contact cu oameni politici. Problema a fost luata in considerare cand s-a viralizat o poza a unui vlogger de calatorii care a postat o fotografie din aer unde se vedea o persoana inconjurata de plastic pe plaja.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.