In urma cu 18 ani Leonardo di Caprio aparea intr-un thriller, "The Beach", filmat in mare parte pe superba plaja Ko Phi Phi Leh din Thailanda. Atunci a debutat exodul de turisti catre aceasta destinatie, crescand tot mai mult de la an la an, astfel ca in prezent aceasta plaja si-a epuizat resursele naturale. Pentru a preveni un dezastru natural, autoritatile au decis sa o inchida pe termen nedefinit pana cand isi va reveni de la prejudiciile cauzate de milioane de vizitatori.

Plaja Ko Phi Phi Leh a devenit una dintre destinatiile preferate ale turistilor care ajung in Thailanda. Acest lucru s-a intamplat mai ales de cand a servit ca locatie pentru filmul "The Beach" din 2000, cu Leonardo DiCaprio in rolul principal.

In ultimii ani, aceasta zona deosebita, unde ajung zilnic peste 5.000 de turisti, a suferit diverse prejudicii de mediu, noteaza The Guardian.

Autoritatile anuntasera din 1 iunie ca vor inchide temporar plaja, dar au extins termenul pana la un an, sperand ca in acest interval mediul natural sa isi revina.


Principalii factori perturbatori - materialele plastice, lotiuni de plaja, barci - au contribuit la distrugerea a peste 80% din reciful de corali din zona, fapt de a dus si la disparitia anumitor specii de pesti de aici.

Se estimeaza ca inchiderea plajei va duce la pierderi de pana la 12 milioane de dolari pe an. Localnicii si autoritatile sunt dispusi sa isi asume pierderile financiare pentru a salva plaja exotica.

Vizionare trailer "The Beach"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.