Brasovul are un farmec aparte. Am crescut asteptand Cerbul de Aur cu sufletul la gura si transmisiunile din Piata Sfatului, piata pe care cu totii ne doream sa o vedem. Abia asteptam sa ajungem acolo, sa vizitam Biserica Neagra cu a sa colectie de covoare si cu cele doua orgi impresionante.

Orasul de la poalele Tampei e un fel de El Dorado pentru mai toti locuitorii tari, obositi fie de micimea asezarii lor, fie de aglomeratia sufocanta si stresul din capitala. Spre deosebire de El Dorado insa, Brasovul chiar exista si e tinta turistilor sau a categoriei amintite mai sus, care vrea sa se mute permanent intr-un loc mai linistit, mai frumos si mai civilizat.

Brasovul are un farmec aparte. Am crescut asteptand Cerbul de Aur cu sufletul la gura si transmisiunile din Piata Sfatului, piata pe care cu totii ne doream sa o vedem. Abia asteptam sa ajungem acolo, sa vizitam Biserica Neagra cu a sa colectie de covoare si cu cele doua orgi impresionante. Sa ne plimbam pe stradutele inguste, sa urcam acolo unde scrie BRASOV exact ca la Hollywood si sa vedem intreg orasul, in toata splendoarea lui, de pe platforma de la Tampa unde suie incet telecabina. Centrul e plin de lume degajata, asezata pe la terasele care au umplut strazile. Magazinele noi se potrivesc perfect in cladirile vechi, exact cum se intampla si la Sibiu, un alt oras fermecator al Romaniei.

De pe Tampa se vad si zidurile si turnurile vechii cetati. Oamenii forfotesc ca niste furnici, iar cladirile sunt ordonate si nu lasa loc unor constructii care sa epateze cu un stil diferit, asa cum se mai intampla in Atena, chiar daca arhitectonica e complet diferita. Brasovul respira prin toti porii sai si e exemplul perfect de oras care traieste din turism si din economia bazata pe industrii de tot felul. Sunt aici magazinele mari, sedii ale unor companii importante si fabrici care, chiar daca vremurile nu sunt tocmai roz, se misca bine. Tinerii sunt degajati si se bucura de role, de biciclete sau de sucurile savurate la un restaurant din centrul vechi. Varstnicii isi plimba cateii si intra in vorba cu oricine, povestindu-le orice.

Jos palaria, Brasov!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.