In rest, priveliste de vis, multa liniste si numerosi studenti prietenosi care iti aduc aminte de vremuri demult apuse...

Paraul Rece este o statiune aflata aproape de Valea Prahovei, la aproximativ 8 kilometri de Predeal. Accesul aici se face fie dinspre Bucuresti, pe DN1, soferul trebuind sa vireze la stanga inainte de intrarea in Predeal sau invers, dinspre Brasov. O alta cale de acces cu masina este drumul 73 care vine dinspre Bran si Rasnov. Turistul poate ajunge aici si cu trenul, el trebuind sa coboare in Predeal. Din gara, exista un maxi-taxi care pleaca dimineata la 8:00; 9:00 sau seara la 19:00; 20:30. De asemenea, aceste autocare pornesc si din gara CFR Brasov, ele trecand prin Predeal si terminandu-si cursa in Paraul Rece.

Statiunea este destul de mica, cu cateva vile asezate aproape de sosea. Privelistea in schimb este splendida, fie de la pensiunea aflate la intrare, fie din cele amplasate pe deal, mai sus. Paraul Rece este tinta perfecta pentru cateva zile de liniste. Aici vin frecvent studenti sau elevi in tabere, locatia fiind recunoscuta pentru capacitatea sa de a gazdui creierele care au trudit in timpul anului si cauta relaxarea si distractia in vacanta. Se pot face focuri de tabara in locuri organizate, se poate manca bine pe terasa la Piatra Craiului, de unde se vede si partia, precum si o panorama extraordinara spre Cabana Trei Brazi. Langa Piatra Craiului este partia care functioneaza iarna, ea avand aproximativ 500 de metri lungime, 130 latime si o dificultate medie. In jurul hotelului a fost construit un traseu gen Aventura Park din Brasov, cu tot felul de franghii si platforme prin copaci.

Din Paraul Rece se pot face drumetii, cea mai simpla fiind catre Cabana Trei Brazi. Traseul incepe odata cu coborarea partiei, el fiind marcat cu triunghi albastru. Drumul urca pana la o manastire din lemn, apoi traserveaza padurea, culminand cu ajungerea la luminisul de la cabana Trei Brazi. Traseul se face intr-o ora si jumatate, avand o dificultate medie. De la cabana, se poate face cale intoarsa sau pe sosea spre Predeal, cu o lungime de cinci kilometri. Alte trasee sunt spre Diham si cascada Urlatoare (5 ore si jumatate) sau Vf Omu (8 ore). Din Paraul Rece se merge si catre Rasnov sau Bran; despre Rasnov si Festivalul Numele Trandafirului vom refeni intr-un articol viitor.

Poate ca nu are multe de oferit, insa Paraul Rece este o destinatie perfecta pentru un weekend linistit. De aici se pot face o multime de drumetii. Vilele sunt cochete si camerele au preturi acceptabile, insa nu exisa magazine pentru cei care vor sa se aprovizioneze pentru o petrecere sau pentru un gratar. Pentru acestea, coborarea in Predeal este obligatorie. In rest, priveliste de vis, multa liniste si numerosi studenti prietenosi care iti aduc aminte de vremuri demult apuse...

Citeste si:
De ce a plecat Mara Bănică în vacanță fără soț. Fanii nu se...
De ce a plecat Mara Bănică în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.