Daca aveti drum prin Paris si timpul va permite o aventura pe la periferie, va puteti retrage in acest complex minunat! Poze, in galeria foto.

La numai 10 minute de Versailles, in Elancourt, se gaseste cel mai mare parc de miniaturi din Europa. In mod surprinzator, acolo este reprodus, la o scara de 30 de ori mai mica, si palatul Versailles, cu gradinile sale superbe.

France Miniature are o suprafata de cinci hectare, fiind un loc de recreere minunat. Aici, peste 3.5 milioane de turisti curiosi s-au plimbat printre obiectivele cele mai frumoase din Franta si din intreaga Europa, de la deschiderea parcului (1991). Intregul ansamblu are forma tarii mama, prezentand si lacuri care imita Mediterana sau Oceanul Atlantic. Au fost create si raurile, Sena trecand printre constructiile Parisului, dar si caile ferate principale pe care alearga trenuri mici, perfect functionale.

Parcul este un loc de relaxare in pricipal, oferind o vegetatie bogata, zone de popas, banci, calatorii cu barca. Particularitatea sa este reprezentata de toate minunile arhitecturale, de la Turnul Eiffel si pana la Coloseum, construite de catre cei cinci mesteri priceputi, angajati ai France Miniature. Orasele importante sunt si ele machetate, cu fiecare stil propriu, fiind asezate in parc similar locatiei in realitate.

Daca aveti drum prin Paris si timpul va permite o aventura pe la periferie, va puteti retrage in acest complex minunat! Poze, in galeria foto.

Citeste si: Cand ai de gand sa vezi Parisul? | Sena. Moulin Rouge. Disneyland. Paris

Site oficial: France Miniature


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.