Doi editori ai publicatiei internationale Bored Panda au ajuns in Romania si s-au indragostit de tara noastra. Iata motivele pentru care acestia ii indeamna pe toti sa viziteze Romania.

Ca Romania este o tara superba, cu potential turistic urias, o stim. Important este ca si strainii sa stie acest lucru. Din pacate, uneori, nu reusim sa ne promovam asa cum trebuie si, in locul muntilor falnici, a oraselor pitoresti si incarcate de istorie si a castelelor de poveste, afara ajung mai mult povestile despre coruptie, dezbinare sociala sau rasism.

Doi editori ai publicatiei Bored Panda au ajuns in Romania si s-au indragostit de tara noastra. Iata ce au spus acestia despre Romania

Aceasta destinatie ignorata de multe ori ascunde comori uluitoare, de la paduri superbe si palate de poveste, la munti epici.

Datorita trecutul medieval tumultos, in Romania vei intalni o sumedeni de castele, mai bine sau mai prost conservate. In Romania vei mai gasi paduri virgine si ce mai mare populatie de ursi bruni din Europa. Muntii Carpati, ridicandu-se falnic in centrul tarii, sunt un peisaj de neuitat."

Iata care sunt cele 10 de motive pentru a vizita Romania enumarate de publicatia Bored Panda:

1. Casca Bigar

Foto: bigar sursa Shutterstock.com

Cascada Bigar se afla in judetul Caras-Severin, pe Valea Minisului, din Muntii Aninei. Ceea ce face aceasta cascada sa fie unica este modul in care curge apa, precum si faptul ca este pozitionata pe linia Paralelei 45.

2. Masivul Ceahlau

Foto: ceahlau sursa Shutterstock.com

Situat in partea centrala a Carpatilor Orientali, masivul Ceahlau reprezinta unul din cele mai frumoase masive din tara. Impunator, este unul din putinele rezervatii carpatine in care natura este inca nealterata de mana omului.

3. Muntii Bucegi

Foto: bucegi sursa Shutterstock.com

Veghind asupra unor orase precum Predeal, Azuga, Sinaia, Busteni sau Poiana Tapului, muntii Bucegi este unul din locurile care au sub ocrotire numeroase obiective turistice: Vala Gaura, Vala Malaiesti, abruptul Bucsoiului, precum si zona superioada a padurilor de molid, unde se retrag caprele negre in timpul iernii, sunt doar cateva dintre ele.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

4. Transfagarasan

Foto: transfagarasan sursa Shutterstock.com

In 2012, Top Gear a declarat Transfagarasanul cel mai bun drum din lume. Intins pe 151 de kilometri si traversand cel mai inalt lant muntos din tara, acesta este, pe buna dreptate, unul din cele mai impresionante drumuri din lume.

5. Maramures

Foto: maramures sursa Shutterstock.com

Bisericile de lemn, traditiile stravechi mentinute pana in ziua de azi si peisajele impresionante sunt cateva din lucrurile care fac din Maramures una din cele mai frumoase destinatii de la noi din tara. Maramures este poate singurul loc din tara in care cultura si traditiile au ramas intacte.

6. Castelul Peles

Foto: peles sursa Shutterstock.com

Castelul Peles este una din cele mai frumoase resedinte regale din lume. Nu o spunem doar noi, ci si alte publicatii. Cotidianul francez "Le Figaro", de exemplu, plasa Castelul Peles in topul celor mai frumoase castele din lume. Pe buna dreptate am zice noi. :)

Citeste si:
Zonele din România unde zăpada a atins peste un metru
Zonele din România unde...


7. Parcul National Retezat

Foto: retezat sursa Shutterstock.com

O treime din totalul speciile de plante existente pe teritoriul Romaniei se afla in Parcul National retezat, 22 din cele 55 de specii de mamifere de acolos sunt ocrotite de lege. Un colt de rai pe Pamant, Parcul National Retezat este unul din cele mai diverse si bogate parcuri de pe teritoriul tarii.

8. Brasov

Foto: brasov sursa Shutterstock.com

Despre Brasov se spune ca ar fi unul din cele mai orase din Romania. Iata ca si cei de Bored Panda cred acelasi lucru. Orasul de la poalele Tampei este unul din cele mai frumoase si infloritoare din zona.

9. Decebal

Foto: statuie sursa Shutterstock.com

Pe malul stancos al Dunarii, intre localitatile cu rezonanta sarbeasca Eselnita si Dubova, se afla statuia regelui dac Decebal sculptata intr-o stanca. Este cea mai inalta sculptura in piatra din Europa.

Citeste si:
Halloween la Castelul Bran. Oficiali din MAI: „Elon Musk și...
Halloween la Castelul Bran....

10. Castelul Bran

Foto: bran sursa Shutterstock.com

Un simbol al Romaniei, Castelul Bran este unul din cele mai frumoase si misterioase castele din lume. Invaluit intr-o legenda frumoasa, castelul Bran a fost sursa de inspiratie pentru Bram Stoker atunci cand l-a creat pe Dracula.

Foto main: tren brasov sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.