Destinatii romantice pentru vacante in doi.

Parisul, stim cu totii, este unul din cele mai romantice orase din lume. Sau, cel putin, asta vor cuplurile care si-au petrecut luna de miere acolo sa credem. Si, intre noi fie vorba, le cam crede. Ce ar putea fi lipsit de romantism la o cina luata intr-un restaurant cochet, pe acoperisul unei cladiri, cu o priveliste splendida desfasurandu-se sub ochii nostri.

Cu toate acestea, ne-am dori sa avem si alte alternative, ca prea toata lumea se inghesuie in Parisul asta. Asa ca am rascolit internetul in cautarea celor mai romantice orase din lume. Iata ce am gasit:

TOP 10 cele mai romantice orase

Venetia

Foto: gondola sursa Shutterstock.com

OK, sunt de acord, nici Venetia nu este vreo noutate in materie de destinatie romantica, dar nu puteam sa nu trecem orasul din inima apelor pe lista. In plus, despre Venetia se spune ca ar fi orasul indragostitilor si, pe cat de cliseic ar parea, orasul merita vizitat macar odata in viata. Si apoi, ce ar putea fi mai romantic decat o plimbare cu gondola pe canalele orasului.

In cazul in care nu te-am convins deja, hai sa-ti spun o curiozitate romantica mai putin cunoscuta: in Venetia exista o strada care se numeste „Calle del Bezzo”, adica „Aleea Imbratisarilor”. Aaaw!

Bruge

Foto: medieval sursa Shutterstock.com

Daca atunci cand te gandesti la o vacanta romantica iti imaginezi un oras de basm, traversat de canale si strazi pietruite si ciocolaterii la fiecare pas, cel mai probabil Bruge este destinatia ideala pentru tine. S-ar putea sa te intorci cu cate kilograme in plus, dar toata lumea stie ca dragostea trece prin stomac.

Un mic detaliu care trebuie mentionat: in Bruge burniteaza mai tot timpul, dar nu lasa acest lucru sa te enerveze. Saruturile in ploaie sunt atat de romantice!

Florenta

Foto: Italia sursa Shutterstock.com

Italienii astia, fac ce fac si iar ajung pe lista. Au ei un je ne sai quoi...pardon, un quel certo non so che care ne fac sa ne indragostim de ei si de orasele lor. Nu trebuie sa ai un master in arta si istorie ca sa nu mai vrei sa mai pleci din inima renasterii italiene. Un oras impanzit de opere de arta, cu stradute pline de istorie si arhitectura superba, Florenta te va face usor, dar sigur sa te indragostesti de ea.

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

Inchirieaza o bicicleta si viziteaza si imprejurimile orasului. Atmosfera, peisajul si vinul toscan iti vor incalzi sufletul.

Dublin

Foto: pod Irlanda sursa Shutterstock.com

Dublin este atat de romantic incat pana si Sfantul Valentin a ales sa isi doarma somnulde veci sub dealurile verzi ale orasului. Impanzit de castele, catedrale, galerii de arta si restauranta, Dublin este genul de oras in care ai putea avea in fiecare zi o intalnire romantica.

In cazul in care vrei sa vizitezi mormantul Sfantului Valentin, oasele acestuia se odihnesc pe strada White Friar Church.

Praga

Foto: Cehia sursa Shutterstock.com

Cu alura sa boema, Praga este destinatia perfecta pentru cei care, pe langa iubire, vor sa guste si o portie sanatoasa de cultura. Si de galuste, bineinteles. Musai dati o plimbare romantica prin Piata Orasului Vechi si traversati Podul Charles.

Citeste si:
Descoperă Belgia prin orașele sale medievale. Informații și detalii...
Descoperă Belgia prin orașele...

Lisabona

Foto: portugalia sursa Shutterstock.com

De la plaje intinse cu apa cristalina, la coaste acoperite de cei mai dulci portocali, de la relaxare la sporturi extreme, de la vinurile bune la atmosfera boema, Lisabona este o destinatie care emana atata romantism incat va face si cea mai morocanoasa persoana sa se topeasca.

Daca tot esti prin zona, ia trenul 25 de minute spre Sintra, orasul cunoscut drept Capitala Romantismului. Lord Byron a fost atat de fermecat de acest oras incat l-a numit un „Rai glorios”.

Kyoto

Foto: ciresi sursa Shutterstock.com

Parasim batranul continent si aterizam tocmai, hat, in orasul ciresilor infloriti – Kyoto. Primavara, cand infloresc ciresii, privelistea este una de vis. Pe langa plimbarea obligatorie prin gradinile templului Heina, faceti si o calatorie cu romanticul tren Sagano. Dureaza 25 de minute si va va plimba prin imprejurimile pitoresti ale raului Hozu.

Citeste si:
Cele mai bune destinații pentru luna de miere în 2023
Cele mai bune destinații...

Marrakech

Foto: Maroc sursa Shutterstock.com

Marrakech mai este cunoscut si sub denumirea de „Orasul Rosu”, iar rosu, stim cu totii, este culoarea iubirii. Marrackech este un oras exotic care va va oferi o experienta diferita. Pietele aglomerate, mirosul de mirodenii si strazile intortocheate va vor surescita simturile.

Nu ezitati sa va aventurati in afara orasului, in Erg Chebbi. Inlocuite masina cu o camila si petreceti o seara romantica sub cerul instelat al desertului.

Jaipur

Foto: India sursa Shutterstock.com

Cunoscut si ca „Orasul Roz” al Indiei, Jaipur te va da pe spate cu atmosfera boema si cultura infloritoare. Gradini luxuriante, temple, palata, bazaruri – sunt doar cateva din lucrurile pe care le poti vizita de mana cu persoana iubita.

Unul din cele mai romantice lucruri pe care le poti face in Jaipur este sa „inchiriezi” un elefant si sa-l calaresti pe strazile aglomerate ale orasului.

Citeste si:
Ministrul Aurescu, în vizită la Praga. Ce va discuta cu omologul...
Ministrul Aurescu, în vizită...

Dubrovnik

Foto: Croatia sursa Shutterstock.com

Populatia Dubrovnikului a crescut dramatic in ultimii ani, dar asta nu inseamna ca nu te poti imbulzi si tu impreuna cu alte cateva mii de cupluri pentru a admira Marea Adriatica. Ia o sticla de vin, aseaza-te comfortabil pe plaja si priveste soarele apunand.

Foto: cuplu paris sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.