Daca planuiti o vacanta Yuppy va recomanda ca, in loc sa va imbulziti in fata turnului - oricare ar fi el - sa alegeti o destinatie mai putin cunoscuta, dar spectaculoasa. Iata 7 comori turstice mai putin cunoscute:

Sa zicem ca ti-ai dorit de cand te stii sa vezi turnul Eifel. L-ai vazut pentru prima data in manual de franceza de clasa a II-a si ti s-a parut cea mai divina constructie realizata vreodata de mana omului. Ai vazut apoi filme cu indragostiti plimbandu-se pe stradute boeme, mancand croisante pe malul Senei sau bandu-si cafeaua pe o terasa cu turnul Eifel tronand in fundal si ai simtit ca te-ai indragostit iremediabil de aerul parizian. Ai strans bani si ti-au cumparat vacanta visurilor – un sejur pentru doua persoane in orasul iubirii. Ai gasit, in locul a tot ceea ce ai vazut sau citit, o coada de cel putin doi kilometri in fata unui morman de fiare.

De multe ori, destinatiile turistice de ajung sa ne dezamageasca. Ba sunt mai mici si mai putin impozante decat ni le-am imaginat, ba sunt prea aglomerate si nici nu poti sa le admiri in tihna pentru ca trebuie sa faci slalom printre turisti, ba sunt prea scumpe, ba sunt supraevaluate. Sigur, multe dintre ele au un ceva al lor si merita vazute cel putin odata. Dar, daca planuiti o vacanta Yuppy va recomanda ca, in loc sa va imbulziti in fata turnului – oricare ar fi el – sa alegeti o destinatie mai putin cunoscuta, dar spectaculoasa. Iata cateva:

Ristorante Grotta Palazzese, Italia – restaurantul din stanca

Cu o priveliste superba la Marea Adriatica pe care o poti admira in timp ce savurezi o cina romantica si te bucuri de briza noptilor de vara, restaurantului Grotta Palazzese pare sa nu ii lipseasca nimic. Am mentionat cumva faptul ca restaurantul Grotta Palazzese este amenajat intr-o pestera deasupra marii?

Mai multe despre superbul restaurant construit in stanca puteti citit aici.

Foto: grottapalazzese.it

Albarracin, Spania – satul medieval

Daca aveti chef de o calatorie in timp, teleportati-va rapid in Albarracín. In pitorescul sat din nordul Spaniei, totul arata cam cum arata in perioada medievala – case neschimbate, capele impunatoare si o catedrala ridicata in stil Mudejar.

Albarracín a fost declarat monument national in 1961.

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...
Foto: Albarracin, Spania sursa Shutterstock.com

Chefchaouen, Maroc – orasul albastru

Asezat la poalele muntilor Rif, Chefchaouen este cunoscut pentru tonurile de albastru in care este pictat aproape totul – casele, bisericile uneori si strazile.

Orasul si-a capatat culoarea emblema in jurul anilor 1930, iar ideea vopsirii zidurilor caselor in albastru a apartinut evreilor refugiati.

Foto: orasul albastru Chefchaouen sursa Shutterstock.com

Haiku Stairs, Hawaii – scarile care duc spre cer

Cunoscute si sub denumirea de “Scarile care duc spre cer”, Haiku este un traseu montan abrupt aflat in insula O’ahu. Traseul a inceput sa fie construit in 1942 si era initial compus dintr-o scara de lemn batuta in pamant. Astazi, traseul se intinde pana la 853 de metri altitudine, oferind celor care il parcurg o priveliste uimitoare asupra intregii insule.

Citeste si:
Spania preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, de la 1 iulie
Spania preia preşedinţia...
Sursa foto: Michael Keany via Flickr.com

Lord Howe Island, Australia – o nestemata mai putin cunoscuta

Lord Howe este o insula atat de frumoasa si cu un ecosistem atat de diversificat incat autoritatile nu primesc mai mult de 400 de turisti simultan. Mai mult de jumatate din speciile de pe insula Lord Howe sunt pe cale disparitie, prin urmare zona este acum protejata.

Foto: insula Lord Howe sursa Shutterstock.com

Pestera Melissani, Grecia – Pestera de turcoaz a Greciei

Potrivit legendelor din mitologia greaca, in apele acestei pesteri locuiau nimfele – genii ale naturii care faceau victime atat printre barbati cat si printre femei.

Pestera Melissani se afla pe coasta de est a insulei Kefalonia. Apa albastra, izvorata din subteran, padurile care o inconjoara si coasta de munte care o margineste la vest fac din pestera Melissani o destinatie de poveste.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...
Foto: pestera Melissani sursa Shutterstock.com

Marsaxlokk, Malta – orasul pescarilor

Marsaxlokk, satul de pescari din sud-estul insulei Malta, este cunoscut pentru doua lucruri: delicioasele specialitati din peste si barcile colorate. Numite “luzzu”, barcile din satul Marsaxlokk sunt construite dupa modelul stravechilor vase feniciene, pe fiecare parte a provei fiind desenat cate un ochi al lui Osiris care, potrivit credintei, tine spiritele rele la distanta.

Foto: barci pescuit sursa Shutterstock.com

Foto main: plaja tropicala sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.