Misterele civilizatiei disparute

Fantastica civilizatie a atlantilor apare mentionata pentru prima data in Dialogurile lui Platon. Povestea Atlantei a fost spusa in 360 i.Hr. Potrivit filozofului, locuitorii acestui oras erau fiinte pe jumatate oameni si pe jumatate zei. Societatea lor utopica a fost construita pe insule concentrice unite de poduri marete si au devenit in scurt timp cea mai mare putere navala a lumii.

Dincolo de forta militara si tehnologica de care dispuneau, insulele locuite de atlanti erau bogate in metale pretioase, fructe, grane si legume. Ei traiau in armonie si aveau o durata de viata mult mai mare decat a celorlalti oameni, datorata pe de-o parte originii divine si pe de cealalta parte, descoperirilor stiintifice si medicale de care dispuneau. Ei erau urmasii lui Poseidon iar primul rege al lor a fost Atlas, fiul al zeului marilor.

Aceste intamplari aveau loc, dupa spusele lui Platon, cu 9000 de ani inaintea Greciei Antice. Civilizatia lor a fost distrusa in urma unui cutremur devastator care a scufundat intregul regat.

In perioada moderna, oamenii de stiinta au doua teorii complet opuse in ceea ce priveste Atlantida. Pe de-o parte sunt cei care sustin ca regatul nu a existat niciodata si ca este o simpla fabula de-a lui Platon pentru a ilustra o societate perfecta. Pe de cealalta parte, sunt cei care spun ca un astfel de oras a existat cu adevarat iar ruinele sale se afla pe fundul marii.

Descoperirea acestora ar fi un mare eveniment istoric si ne-ar putea oferi informatii importante despre resursele tehnologice de care ar fi dispus. Drept pentru care cautarea Atlantidei genereaza o sumedenie de supozitii cu privire la plasarea exacta a acesteia.

1. Insulele Azore

Citeste si:
Uciderea unei actrițe, mister rezolvat după 8 ani. Detalii care îl...
Uciderea unei actrițe, mister...

Cea dintai localizare a acestei civilizatii ar putea fi in preajma acestor insule, potrivit unor descrieri de-ale lui Platon. Filozoful grec plasa Atlantida dincolo de Coloanele lui Hercule, denumirea antica pentru Stramtoarea Gibraltar. Tot el spunea ca se afla in oceanul care inconjoara lumea, deci in Atlantic. Insulele care au ramas acum la vest de Portugalia ar fi ramasitele vastului imperiu al atlantilor.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

foto prima pagina shutterstock femeie costum antic


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.