Un scurtmetraj frumos despre o Romania pe care nici macar noi, locuitorii ei, nu o mai cunoastem.

Nu stiu daca este un obice specific romanilor sau se intampla la fel peste tot, dar, de cele mai multe ori, punem accentul lucrurile negative, pe ceea ce merge prost in tara asta. Este adevarat, avem de muncit pentru a ajunge la o Romanie asa cum ne dorim, dar presati de najunsuri, frustrari si o mentalitate care pare ca ne tine in loc, parca uitam ca traim intr-o tara frumoasa. Auzim mai des povesti despre cum, in tara asta, lucrurile merg din rau in mai rau si, din ce in ce mai rar, povesti despre oamenii creativi care fac lucruri frumoase. Este nevoie, uneori, sa vina un strain sa ne traga de maneca si sa ne arate ca frumusetea de poveste a Romaniei.

Poate ca, prinsi in grijile de zi cu zi, am uitat sa apreciem valorile pe care le detinem. Poate ca, preocupati de magariile politice care se fac nu mai stim sa vedem si sa aprecim frumusetea din jurul nostru.

Acum ceva vreme, britanici aduceau un omagiu tarii noastre printr-un documantar superb care a facut inconjurul lumii – Wild Carpathia (Carpatia salbatica). De aceasta data, un francez lauda frumusetea romaniei intr-un scurtmetraj care pare sa surprinda o fata a tarii pe care noi, locuitorii ei, aproape ca am uitat-o.

Cand vii pentru prima data in Romania se spune ca trebuie sa iei o piatra in gura. Pentru a-i gusta pamantul, pentru a-i simti parfumurile salbatice... Se spune ca trebui sa stii sa privesti de aproape comorile pe care le rezerva sub ochii nostri, in padurile sale umede de brad si de stejar batran, in intinderea lanurilor de porumb de orz, de grau si de paie uscate.”

Scurtmetrajul se numeste „ROUMANIE – La Terre en Or” si, speram noi, ne va ajuta sa ne redescoperim tara si sa contientizam faptul ca traim, intr-adevar, intr-o tara frumoasa.

Citeste si:
Doar aproape 3 din 10 români cred că apa de la robinet este sigură...
Doar aproape 3 din 10 români...

Foto: muntii Parang sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.