Documentarul trilogie Wild Carpathia, realizat de catre canalul britanic TRAVEL este cel mai cunoscut si mai apreciat documentar despre Romania. Stilul in care Charlie Ottley, cunoscutul realizator Travel, calator si scriitor, prezinta tara noastra este realmente unic. Imaginile si cuvintele lui Ottley te fac realmente sa te indragostesti de valorile din aceasta tara.

Sunt povesti despre tara noastra pe care le auzim prea rar povestite si pare surprinzator ca un strain este acela care are capacitatea de a releva, atat pentru noi, cat si pentru intreaga lume, frumusetea de poveste a Romaniei.

Chiar daca actualitatea tine in prim-plan stiri care amintesc despre fobia britanicilor de rand fata de romani, se pare ca tot britanicii sunt aceia care au adus recent, cel mai frumos omagiu Romaniei, prin realizarea unui documentar superb care face inconjurul lumii – Wild Carpathia (Carpatia salbatica).

Documentarul a aparut si pe YouTube si are sute de mii de afisari, cat si comentarii foarte frumoase, care recunosc unicitatea a ceea ce se regaseste in Romania. Poate ca marele nostru defect, al celor care locuim intre aceste granite, este acela ca nu avem capacitatea de a aprecia valorile pe care le detinem. Nu stim sa le vedem, nu stim sa le apreciem, nu stim sa le aratam celorlalti… Nu stim sa le lasam sa faca parte din noi insine si sa ne defineasca ca neam si ca indivizi.

Citeste continuarea pe Garbo.ro

Foto main: Parang sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.