Sunt cateva locuri pe planeta asta pe care oricine ar trebui sa le vada macar odata in viata. Din pacate, nu avem de fiecare data timpul sau resursele necesare. Desi ne-am dori ca fiecare din voi sa ajunga si in viata reala in aceste destinatii, va invitam sa faceti un tur virtual prin 10 locuri superbe si mai putin cunoscute. Poate ca aceste imagini va vor da imboldul necesar sa va planuiti vacanta pe care vi-o doriti.

Sunt cateva locuri pe planeta asta pe care oricine ar trebui sa le vada macar odata in viata. Din pacate, nu avem de fiecare data timpul sau resursele necesare. Desi ne-am dori ca fiecare din voi sa ajunga si in viata reala in/la aceste destinatii, va invitam sa faceti un tur virtual prin 10 locuri superbe (si mai putin cunoscute). Poate ca aceste imagini va vor da imboldul necesar sa va planuiti vacanta pe care vi-o doriti.

1. In varful muntelui Roraima, America de Sud

Muntele Roraima, straja ce domina granita dintre Venezuela, Guyana si Brazilia, a aprins imaginatia multor exploratori. A fost, chiar, muntele care a inspirat lumea imaginata in Avatar, filmul regizat de david Cameron.

Sursa foto: gwegner via Flickr.com



2. In aceasta statie de metroul din Stockholm, Suedia

Da, un metrou! Dar priviti si voi ce metrou! Practic sistemul contine aproximativ 100 de statii care deservesc intreaga capitala suedeza, plus cateva zone metropolitane. 90 de dintre acestea au intrat intr-un amplu proiect de reamenajare, urmand ca pe langa functia actuala (si anume de statie de metrou) sa devina si sali de arta contemporana unde artisti din toate colturile lumii sa poata sa-si expuna munca.

Sursa foto: Tobias Lindman via Flickr.com


3. Intr-o padure de bambus din Japonia

Se spune despre padurea de bambus ca este cel mai relaxant loc din lume, ca printre tulpinile miilor de copaci iti gasesti linistea. O fi adevarat, nu o fi, nu stim. Stim doar ca nimic nu ne-ar placea mai mult decat o plimbare pe aceasta poteca.

Sursa foto: Weijie via Flickr.com

4. Pe un camp de lalele din Olanda

In fiecare an, din luna Martie si pana in luna Mai, campurile din Olanda se transforma intr-o explozie de culoare. Chiar daca a trecut sezonul lor, ne-am fi placut sa ne aflam acolo

Sursa foto: Peter Femto via Flickr.com


5. Pe cel mai mare platou salin din lume: Salar de Uyuni, Bolivia

In timpul anotimpului ploios, deasupra platoului salin se formeaza un strat foarte subtire de apa, transformand salina intr-o oglinda naturala uriasa. Efectul este cu atat mai profund in zilele inorate cand ai pur si simplu iluzia ca mergi pe nori, ca pamantul si cerul s-au contopit.

Citeste si:
De ce a plecat Mara Bănică în vacanță fără soț. Fanii nu se...
De ce a plecat Mara Bănică în...
Sursa foto: Wikipedia.org

6. Pe plaja Rosie din Panjin, China

La 30 de kilometri de orajul chinezesc Panjin se alfla Plaja Rosie. Numele i se trage de la o specie de alge care infloreste in apele Marii Bohai. Plaja Rosie este declarata rezervatie naturala, insa accesul turistilor este permis cu ajutorul unor poduri special construite pentru ca acestia sa poate admira spectaculosul covor rosu.

Sursa foto: Wikipedia.org

7. In Canionul Antilopei, SUA

Canionul Antelope este poate unul din cele mai frumoase monumente ale naturii. Frumusetea sa misterioasa si splendoarea culorilor fac din Canionul Antelope unul din cele mai fotografiate obiective.

Sursa foto: Wikipedia.org

8. Pe un camp de Levantica din Franta

Ati mai vazut probabil imagini cu campurile nesfarsite de levantica. Nu ar strica sa ne petrecem sfrasitul de saptamana acolo, nu ar strica deloc.

Citeste si:
Curățenia de Paște în pădurea Lucianca - o inițiativă Sarantis...
Curățenia de Paște în pădurea...



9. Marele Izvor Prismatic, Parcul Yellowstone

Marele Izvor Prismatic din Parcul Yellowstone, din Statele Unite, este o minune a naturii. Chiar daca este al treilea cel mai mare izvor fierbinte din lume, culorile sale vibrante il fac sa fie una din cele mai frumoase peisaje.

Sursa foto: Wikipedia.org


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.