Pentru fiecare in parte Craciunul are o alta semnificatie, pentru unii nu este altceva decat goana dupa cadouri, imbulzeala din supermarketuri, bautaura si mancare, pentru altii este acea atmosfera ce se creeaza in familie.

Ho, ho ho, dragilor! Iata ca am trecut cu bine si de sfarsitul lumii si am ajuns sa sarbatorim inca un Craciun impreuna.

Pentru cei mai multi, Craciunul inseamna goana dupa cadouri, imbulzeala din supermarketuri, colindatori carora nu le deschizi usa pentru ca arata dubios sau doua zile petrecute in bucatarie pentru o masa de cateva ore cu familia. Pentru publicitari inseamna punerea creativitatii in slujba lui Mos Craciun, Mos Craciunul brandurilor bineinteles, si conceperea unor promotii, campanii sau reclame cu iz de sarbatoare.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca sarbatoarea Craciunului este o sarbatoare comerciala sau ca Mos Craciun a fost inventia Coca Cola..

Chiar daca este gandit in scop comercial, mesajul reclamelor trebui sa poarte ceva din nostalgia Craciunului de altadata. Mai trebuie, de asemenea, sa ia in considerare inocenta unui public mai tanar pentru care Mos Craciun exista

Brandurile au puterea de a influenta modul in care sarbatorim Craciunul. Cum spuneam, nu mai este un mister pentru nimeni faptul ca Mos Craciun a fost inventat de Coca Cola. Da, batranelul rotofel si voios, cu haina rosie marginita de blana alba a fost inventat pentru ca vanzarile Coca Cola sa creasca in timpul iernii. Pentru a-si convinge consumatorii ca bautura poate fi consumata si iarna, nu doar vara, Coca Cola, cu ajutorul pictorului Haddon Sundblom l-a inventat pe Mos Craciun asa cum cunoastem acum: un batran rotofel, barbos, mereu cu zambetul pe buze si cu un pahar de Coca Cola in mana.

In continuare, am adunat pentru voi cateva din cele mai greu creative reclame de Craciun:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.