Pentru amatorii de senzatii tari, care nu asteapta vacanta pentru a lenevi sub soare!

Pentru amatorii de senzatii tari, care nu asteapta vacanta pentru a lenevi sub soare!

1. Ciclism pe Drumul Mortii - La Paz, Bolivia

Drumul Mortii sau “El Camino de la Muerte” in denumirea sa originala este o destinatie pentru ciclism extrem. Circuitul are 43 de mile intre orasele La Paz si Coroico din Bolivia. Drumul este foarte ingust, iar de-o parte si de alta se afla o prapastie. In fiecare an pe acest drum mor aproximativ 100 de persoane.

2. Rafting printre crocodili - Zambezi, Africa

In aval de Cascada Victoria se organizeaza curse de rafting in fiecare an, in perioada iulie - ianuarie. Nu ar fi nicio problema, daca in apa nu s-ar afla crocodili, iar locurile prin care treci nu ar avea nume precum “Highway to hell” sau “Stairway to heaven”. Peisajul este intregit de maimutele din copaci, care nu au un comportament prea politicos pentru curajosii care se aproprie de ele. Cel putin 30 de turisti mor in fiecare ani mancati de crocodili. Numarul insa este mult mai crescut din cauza altor accidente.

3. Curse cu tauri - Pamplona, Spania

Aceasta traditie veche a spaniolilor atrage in fiecare an din ce in ce mai mult turisti. Cursa dureaza 3 minute, timp in care vei fi fugarit de un o turma de tauri furiosi. Daca reusesti sa scapi nevatamat, te poti considera erou. Cursele se organizeaza in fiecare ani in Pamplona, Spania, de sarbatoarea Sfantului Fermin. De la inceputul anilor '90 si pana in ziua de azi 15 persoane au murit la aceasta cursa.

4. Curse pe Nuerburgring - Cologne, Germania

Circuitul este numit si “Iadul Verde”. Juan Manuel Fangio s-a retras dupa ce a stabilit recordul pe tur in acest circuit. Traseul a fost terminat in 1927 si ofera foarte multe provocari, dar si momente destul de periculoase. Nu ti se pare destul de inspaimantator? Atunci afla ca mai mult de 10 persoane mor in fiecare an pe acest traseu incercand sa stabileasca un nou record.

Citeste si:
Ce activități poți face în sezonul rece
Ce activități poți face în...

5. Safari - Kenya, Africa

Safari, cea mai la moda activitate de vacanta este si printre cele mai periculoase. Char daca aceste activitati sunt organizate de firme specializate si esti indrumat de un ghid, nu este atat de usor sa controlezi instinctele animalelor salbatice. Animalele pot ataca oricand chiar si atunci cand te afli in masina, dar mai ales cand iti petreci noaptea in jungla. Aproximativ 10 persoane mor in fiecare an in excursiile de tip safari.

6. Cursa cu Yacht Mini Transat, din Franta pana in Brazilia

Cursa dureaza 40 de zile pe parcursul a 5.000 de mile in Atlantic cu un yaht care mai de graba ar fi trebuit numit pluta. Sa infrunti furtunile si valurile uriase pe o pluta alaturi de 100 de oameni nu este foarte usor. Majoritatea participantilor care cad de pe pluta la cursa mor in apele Atlanticului, din cauza valurilor. Prima cursa a avut loc in anul 1977 si de atunci peste 7 persoane au murit in apele oceanului.

Citeste si:
Curse Bolt la jumătate de preț pentru cei vaccinați. Unde are loc...
Curse Bolt la jumătate de...

7. Rodeo - Wyoming, USA

Orasul Wyoming din SUA mai este supranumit si capitala mondiala a rodeo-ului. Acest sport popular in SUA face anual tot mai multe victime, inregistrandu-se cel putin un deces pe an in circuitul profesionist de rodeo.

8. Catararea pe gheata - Hinterrhein, Elvetia

Catararea pe gheata la Hinterrhein in Elvetia iti da posibilitatea sa te confrunti cu pereti inclinati la 90 de grade. Chiar daca esti alpinist profesionist, viata iti poate fi pusa in pericol de avalanse, de caderea stancilor sau de temperaturile foarte scazute.

Autor: Alexandru Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.