Yuppy 3 August 2016 17:00
Oamenii de stiinta au gasit o posibila explicatie pentru motivul pentru care femeile au orgasm.

Potrivit unui studiu publicat la inceputul acestei saptamani de oamenii de stiinta americani, orgasmul feminin ar fi o ramasita a evolutiei speciei umane.

Din punct de vedere biologic, orgasmul feminin nu ajuta la reproducere, iar cercetatorii s-au tot intrebat care a fost rolul acestuia de-a lungul evolutiei. Dupa analize indelungate, acestia au ajuns la concluzia ca, pe masura ce mamiferele au evoluat de la a fi animale solitare la creaturi sociale, ovulatia a devenit automata, iar orgasmul si-a pierdut rolul reproductiv.

In trecut, ovulatia era indusa in timpul orgasmului. Acest fenomen se intampla inca in cazul animalelor solitare, precum pisicile si iepurii - un ou matur este eliberat de catre ovare in timpul copulatiei.

Oamenii de stiinta cred ca orgasmul feminin si hormonii eliberati in timpul acestui sunt un vestigiu evolutionar, asemeni apendicelui. Pe masura ce ovulatia indusa a fost inlocuita de cea automata, orgasmul la femei si-a pierdut scopul reproductiv, iar clitoristul a inceput sa fie localizat in afara vaginului si nu in interiorul lui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.