Ce este ejacularea femininia? Oamenii de stiinta au, in sfarsit, raspunsul.

Probabil ca ai mai auzit pana acum de orgasmul de tip „squirting”. Poate ai vazut in filmele porno sau poate ai avut chiar tu unul sau partenera ta. Intrebarea pe care ne-am pus-o cu totii este, ce anume este squrting, cand apare si de ce? Eh, iata ca asteptarea a luat sfarsit.

Un studiu realizat recent de Journal of Sexual Medicine pe un grup de 7 femei care reusesc sa atinga un astfel de orgasm a incercat sa raspunda la toate aceste intrebari. Iata ce au aflat:

Squrtingul este, de fapt, urina

La inceputul studiului si inainte actului sexual, cele sapte femei au dat oamenilor de stiinta o monstra din propria urina. Apoi au fost duse intr-o camera unde, singure sau alaturi de un partener, s-au excitat. Dupa ce s-au excitat indeajuns, oamenii de stiinta au consultat din nou femeile si, cu ajutorul unui test cu ultra sunete au putut observa ca vezicile femeilor s-au umplut cu putina urina. Cercetatorii au iesit din nou din camera si au lasat femeile sa se masturbeze sau a faca sex in continuare pana au ajuns la orgasm.

Dupa ce au „ejaculat”, un nou test cu ultra sunete a aratat faptul ca vezicile femeilor erau din nou goale. Pentru a se convinge ca presupunerea lor este adevarata, acestia au analizat si comporat monstrele de urina cu lichidul ejaculat de femei. Asemanarile i-a facut pe cercetatori sa ajunga la concluzia ca lichidul este, pur si simplu, urina diluata.

Squirtingul are loc datorita stimularii punctului G

Foto: photobucket.com

Squirtingul a fost adesea asociat cu stimularea punctului G, iar studiile recente nu au facut decat sa intareasca aceste supozitii.

Daca esti suficient de excitat, toate tesuturile erectile se umfla, punand presiune pe uretra, explica doctorul Madeleine Castellanos. Prin presiune, uretra isi schimba unghiul si pozitia, facand urinarea mult mai usoare. Dar, in acelasi timp esti stimulat, fapt ce face ca muschii tai sa se relaxeze suficient de mult incat sa ai orgasm. In anumite cazuri, orgasmul conduce si la squirting.

Citeste si:
6 cele mai comune fantezii sexuale
Top 6 cele mai comune...

Squirting si ejacularea feminina nu sunt aceleasi lucru

Multi oameni cred ca squirting este sinonim cu ejacularea feminina, dar aparent, cei doi termeni se refera la lucruri diferite. In timp ce lichidul care apare in timpul squirtingului tasneste din uretra, ejacularea feminina este mai vascoasa si este produsa de vagin. Cantitatea de lichid este extrem de mica, asa ca de multe ori trece neobservata.

Squirtingul nu se petrece doar in timpul orgasmului

Foto: Tumblr.com

Squirtingul si orgasmul nu au intotdeauna loc in acelasi timp si nu toata lumea crede ca este placut. Potrivit oamenilor de stiinta, nu exista vreo predispozitie biologica care sa prezica cine poate trai aceasta senzatie si cine nu.

Articol Buzzfeed.com

Foto main: orgasm sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.