Toate lumea o face, insa pentru multi este in continuare un subiect tabu. Vorbim despre masturbare si cele mai bizare mituri legate de practicarea ei.

1. Doar persoanele singure se masturbeaza

Fals! Si cei care se afla intr-o relatie se masturbeaza, poate chiar la fel de des ca cei care sunt singuri. Potrivit lui Vanessa Cullins, doctor la Planned Parenthood, persoanele care au parteneri sexuali stabili se masturbeaza mai des decat cei care sunt singuri.

Mariajul nu inseamna decesul masturbarii. Potrivit studiile, 70% din cei casatoriti recunosc ca inca se masturbeaza. Cuplurile aflate intr-o relatie nu trebuie sa vada masturbarea ca o inlocuire a sexului, ci ca o activitatea complementara.

2. Poti orbi

Desi suntem deja in anul 2015, cumva acest mit absurd continua sa dainuie. Medical si stiintific vorbind, nu exista nicio dovada ca orgasmul provocat prin masturbare poate afecta in vreun fel vederea. Doctorul Michael Ashworth spune ca aceasta teama se trage din vina universala pe care o simt oamenii atunci cand se masturbeaza, vina care are radacini sociale si religioase, evident. Am fost invatati ca a te masturba este un lucru rau si pacatos, asa ca actul a devenit unul ascuns, despre care aproape ca nu se vorbeste.

Oamenii se masturbeaza. Daca ar fi existat pana si cea mai mica posibilitate ca masturbarea sa provoace probleme medicale de orice fel, orbire, infertilitate, nebunie, pana acum ar fi fost descoperite”, adauga Ashworth.

3. Fulgii de porum de ajuta sa iti tii in frau dorintele sexuale

Exista numeroase zvonuri comform carora, daca mananci fulgi de porumb dorintele sexuale ti se domolesc. Mitul se pare ca ar fi aparut atunci cand, John Harvey Kellogg, un medic care a trait intre anii 1852-1943, si un oponent al masturbarii a spus ca exista metode prin care aceasta practica poate fi stopata. Kellogg ar fi creat si mancaruri, concepute pentru a miscora libidoul, printre care sil fulgii de porum Kellogg’s.

In mod socant, tentativa sa de a eradica masturbarea cu ajutorul fulgilor de porumb nu a functionat.

4. Daca te masturbezi iti consumi toate orgasmele

Citeste si:
Expert urologie: Sportul in exces, fumatul si obezitatea, printre...
Expert urologie: Sportul in...

Acesta este genul de argument contra masturbarii bazat mai mult pe fricile adolescentei decat pe dovezi stiintifice. Oamenii nu se nasc cu un numar prestabilit de orgasme.

Masturbati-va fara grija, dragilor, nu veti ramane fara.

5. Masturbarea afecteaza fertilitatea barbatilor

Au contraire! Masturbarea este chiar benefica pentru barbati. Masturbarea elimina aceste toxine din organism si,gratie acestui lucru, barbatii care ejaculeaza mai mult de cinci ori pe saptamana sunt mai putini expusi riscului de a se imbolnavi de cancer de prostata.

Mai mult, studiile au arata ca barbatii care ejaculeaza zilnic au aceeasi cantitate de sperma si aceeasi calitate a spermatozoizilor ca cei care o fac mai rar.

6. Masturbarea iti distruge cheful de sex

Ba chiar deloc! In realitate, masturbarea te ajuta sa iti dai seama ce iti place si ce nu, imbunatatindu-ti astfel partidele de sex.

Citeste si:
CTP vorbește despre declarațiile controversate legate de masturbare
CTP despre declarațiile...

7. Doar barbatii se masturbeaza

Chiar daca este adevarat ca barbatii se masturbeaza mai des decat femeile, au o concurenta serioasa. Potrivit unui studiu realizat in 2010, mai mult de jumatate dintre femeile intervievate, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, au spus ca s-au masturbat in ultimele 90 de zile. 5% dinte femeile cu varste intre 25 si 29 de ani se masturbeaza frecvente, uneori chiar de 4 ori pe saptamana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.