Cercetatorii au descoperit legatura dintre sex si raceli. S-a descoperit faptul ca femeile care au o viata sexuala intensa sunt mai sanatoase si mai optimiste decat cele care fac dragoste de mai putin de 3 ori pe luna.

Uite inca un argument pentru a o convinge sa se “arunce” pe tine in pat: sexul este sanatos pentru femei.

Un studiu realizat recent de catre The Journal of Sexual Medicine indica faptul ca femeile care fac sex mai putin de 3 ori pe luna sunt mai predispuse la raceli decat cele care au parte de un orgasm in mod regulat de cateva ori pe saptamana.

Chiar daca nu au raportat si corelat concluziile asemanator, un studiu realizat in paralel de catre Australian Health University sustine ca femeile care au o activitate sexuala constanta au parte de mai multa energie, mai putine raceli si o stare mentala mult mai echilibrata.

Cercetatorii sutin totusi ca beneficiile sexului se inregistreaza doar in cazul femeilor care isi propun sa aiba o viata sexuala normala si constanta, care au parte de un climat favorabil in timpul actului si care nu fac dragoste (sau sex) obilgate sau pe fuga. Cu alte cuvinte, cercetatorii sutin ca aventurile amoroase (destul de stresante sau pe fuga) sau sexul sub forma unei meserii nu inregistreaza aceleasi rezultate favorabile.

Asadar, daca pentru barbati lucrurile se rezuma doar la placere, femeile sunt un pic mai pretentioase, iar daca sexul se doreste a fi un medicament atunci trebuie tratat cu multa seriozitate si atentie.

Daca lucrurile sunt clare trebuie sa-I anuntam si pe cei care sunt “obsedati” de un stil de viata sanatos. Astfel, pe langa anuntul clasic de “Pentru o viata sanatoasa, consumati cel putin 2 litri de lichide zilnic” se poate adauga si anuntul : “Pentru o viata sanatoasa, faceti dragoste de cel putin 3 ori pe saptamana”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.