Cat de bine iti cunosti "ceasul" sexual?

Cat de bine iti cunosti “ceasul” sexual? Cat de bine stii sa interpretezi semnalele “nevoii” tale de a face sex? Cat timp poti rezista fara contacte intime, inainte ca abstinenta sa iti influenteze in mod negativ starea de sanatate? Poate fi aceasta nevoie calmata doar prin gesturile tandre ale partenerei sau iti trebuie un intreg “spectacol” sexual pentru a te simti satisfacut?

Pentru ca cei mai multi oameni nu isi pun astfel de intrebari, adesea apar conflicte din pricina diferentelor in ceea ce priveste comportamentul si nevoile sexuale ale fiecaruia.

Inainte de toate, cunoaste-ti prioritatile!

Sexul este fara indoiala o necesitate a organismului, bazata pe doua coordonate: reproducerea si tendinta de a socializa, a coopera in permanenta cu cei din jur. Supravietuirea pe perioade indelungate se datoreaza si abilitatii indivizilor de a convietui in grupuri, ceea ce presupune formarea unor relatii mai mult sau mai putin durabile si placute. De cele mai multe ori, una dintre optiuni in ceea ce priveste celebrarea sau oficializarea legaturilor interumane este actul sexual.

Cum semnalizeaza organismul tau nevoia de a face sex?

Poate fi usor sa treci cu vederea semnalele organismului legate de nevoia de sex, pentru ca de multe ori le asociezi altor probleme cu care probabil te confrunti zilnic. Cea mai buna metoda ar fi sa observi cate dintre starile negative dispar imediat dupa ce faci sex. Nu uita insa ca a face sex nu implica intotdeauna doua sau mai multe persoane...

Cateva dintre cele mai cunoscute semnale ale nevoii de sex:

- nervozitate excesiva
- stari prelungite de anxietate nejustificata
- migrene, stres permanent
- lipsa poftei de mancare
- lipsa nevoii de somn
- sentimente contradictorii vizavi de anumite persoane
- fantezii erotice frecvente si in timpul noptii

Practic, lipsa vietii sexuale cauzeaza o multitudine de reactii mai mult sau mai putin explicabile, iar in cazuri extreme se poate ajunge la reactii fizice si psihice ample: mancarimi ale pielii, iritatii, furie etc.

Citeste si:
Virgina la 105 ani!
Virgina la 105 ani!

Odata ce intelegi mesajul organismului tau: “Am nevoie de sex!”, iti va fi usor sa identifici la ce interval apar aceste simptome neplacute, pentru a le putea preveni. Desigur, aceste intervale variaza de la persoana la persoana, in functie de diversi factori: varsta, sex, stil de viata, conditie fizica, sarcina, menopauza/andropauza etc.

Articol de Torque

Click pentru a vedea articole asemanatoare pe YUPPY:

1. Ingrediente pentru sex delicios
2. 10 motive pentru care femeile nu vor sex
3. 5 nonstimulente sexuale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.