Nu se pot diferentia metode bune sau rele de a ajunge la orgasm. Cheful, energia sau oboseala depind in mare masura si de nivelul increderii, stres sau... abilitatile partenerului sexual.

Nu numai ca fenomenul orgasmului a fost indelung studiat, dar cercetatorii au aflat ca exista mai multe tipuri de placere, asa cum si reactiile masculine sunt diferite de cele feminine. Oricum am analiza, cert este ca nu putem diferentia metode bune sau rele de a ajunge la orgasm. Cheful, energia sau oboseala depind in mare masura si de nivelul increderii, stres sau... abilitatile partenerului sexual.

Orgasmul masculin vs. orgasmul feminin

La barbati, 'concluzia' actului sexual depinde in mare masura de stimularea penisului. In general, orgasmul este insotit de ejaculare, dar nu reprezinta o regula, asa ca panica nu s-ar justifica decat dupa multe incercari esuate. Odata ce ejacularea se produce, cele cateva contractii ulterioare sunt urmate de o senzatie... pe care o cunosti foarte bine. Aceste contractii apar si in cazul orgasmului feminin, ceea ce inseamna ca, atat timp cat nu retragi penisul (sau degetul) din vagin, ai posibilitatea sa verifici subtil daca ea mimeaza.

Barbatii, ca indivizi foarte sensibili mai ales la stimuli vizuali, pot ajunge la orgasm mai repede decat femeile. Mai mult, preferinta lor aparte pentru sexul oral se datoreaza faptului ca sansele de a ajunge la orgasm in timpul felatiei sunt de multe ori mai mari decat in cazul contactului normal, asta in functie si de abilitatile partenerei...

Pentru o femeie, orgasmul depinde adesea de stimularea mai ampla a zonei genitale, avand in vedere ca in cazul lor exista doua modalitati de obtinere a placerii: orgasm vaginal si orgasm clitoridian. Multe femei afirma ca cel vaginal depinde in mare masura de stimularea asa-numitului 'punct G', localizat aproape de intrarea in vagin, si ca rezultatul este o experienta senzitiva unica, pentru ca apar simultan contractii la nivelul uterului, vaginului si pelvisului in general. Se pare ca nu toate femeile au 'punctul G', astfel ca probabil asa se explica de ce unele dintre ele ajung mai greu la orgasm. Din alte puncte de vedere, 'punctul G' este o inventie fara sens, un zvon care sporeste starea de anxietate a femeilor care considera ca lipsa placerii este cauzata de lipsa lui.

Orgasmul multiplu

Citeste si:
Beneficiile Sexului pentru Femei
Beneficiile Sexului pentru Femei

Femeile par mai avantajate din acest punct de vedere, spre deosebire de barbatii care rareori se mai pot gandi la asta, daca au depasit varsta de 30 de ani. Asta pentru ca dupa primul orgasm, barbatii au de multe ori nevoie de o scurta pauza, in timpul careia erectia este foarte greu de obtinut, iar aceasta pauza creste odata cu varsta. Cu toate acestea, practice makes perfect: daca inveti sa iti controlezi placerea, poti experimenta senzatia orgasmului multiplu mai usor.

O femeie se poate mentine in faza de 'platou' mai multe vreme. De aici, ea poate fi stimulata spre orgasm mult mai repede, in repetate randuri.

Mituri despre orgasm

1. Inainte de Masters si Johnson, multi oameni credeau ca singura modalitate de a ajunge la orgasm este contactul vagin-penis. Expertii considera ca stimularea vaginala este de fapt cel mai putin eficienta metoda de a induce unei femei stari care pot declansa orgasmul. Clitorisul este punctul de baza al placerii si apoi fiecare zona erogena proprie fiecarei femei in parte.

Citeste si:
Cum convingi o virgina... intarziata?
Cum convingi o virgina......

2. Ejacularea si orgasmul sunt functii distincte ale organismului masculin, care de regula se succeda. Dupa varsta de 40 de ani, multi barbati nu ejaculeaza, desi experimenteaza senzatia de paroxism sexual pe care cei mai multi barbati aflati la varsta a doua o regasesc constant insotita de ejaculare. Situatia este asemanatoare cu cea a femeilor care au ajuns la menopauza. In cazul barbatilor se numeste andropauza (involutie a functiei testiculare).

3. Femeile care nu ajung la orgasm sunt frigide. Daca vaginul unei femei se lubrifiaza in timpul actului sexual, excitarea s-a produs. Cu toate acestea, aparitia orgasmului nu este o 'cerinta' constanta a starii de excitare, ci mai degraba indicele personal al implinirii pe plan sexual.

Articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.