Cand placerea se transforma in obsesie si boala.

1. Nimfomanie

Cea mai cunoscuta nimfomana a tuturor timpurilor este, probabil, Valeria Messalina, sotia imparatului roman Claudiu. Deosebit de precoce, ea si-a inceput viata sexuala in jurul varstei de 13-14 ani si, pentru a nu ramane fata batrana, s-a casatorit cu imparatul roman la varsta de 16 ani. Statutul de imparateasa i-a adus numeroase beneficii: daca isi dorea un barbat, pocnea din degete si Claudiu i-l servea pe tava sub amenintari crunte.

Nimfomania este o boala psihica si se manifesta prin dorinta si nevoia cronica de sex. O nimfomana nu va fi niciodata satisfacuta pe deplin. Atinge foarte greu orgasmul si nu reuseste sa se elibereze niciodata pe deplin de intreaga sa energie sexuala. Colinda de obicei din dormitor in dormitor, asteptand mereu ca noul barbat sa o 'elibereze'. Ea traieste cu impresia ca se poate mai bine, dar nu are rabdarea de a se obisnui cu un partener.

Nimfomania este pana la urma o boala psihica si ea nu se manifesta doar prin accese puternice de excitatii sexuale. Femeile "suferinde" sunt tot timpul debusolate si predispuse la depresii, intrucat nu stiu niciodata cand vor fi 'lovite' de un nou val de dorinte erotice.

2. Satiriazis

Nimfomania la barbati este cunoscuta sub numele de satiriazis. Persoanele cu satiriazis sufera de hipersexualitate copulativa. Comportamentul sexual este anormal, iar dorinta si excitatia ating cote mult peste cele normale.

Termenul provine de la cuvantul elen “satiros”, care inseamna satir. In mitologia greaca, un satir era o divinitate rustica, reprezentata printr-o fiinta cu corp uman, cu coarne si picioare de tap sau de cal, care personifica instinctele brutale.

Barbatii afectati au o dorinta sexuala extrem de mare. Aceasta nu este o explicatie suficienta, pentru ca dorinta sexuala se manifesta diferit la oameni diferiti. Ceea ce pentru unii este prea mult, pentru altii este prea putini. Cu toate acestea, exista o limita care face diferenta dintre comportamentul sexual normal si satiriazis. Sufera de Don Juanism barbatul care este atat de obsedat de sex, incat devine o povara pentru societate.

Un satir nu se poate abtine de la sex si se excita foarte usor. Uneori nu se poate controla si devine brutal cu partenera. Imediat dupa ce a fost satisfacut, simte nevoia unei noi partide. Dragostea si alte interese dispar de pe lista de prioritati a hipersexualului. Numai sexul conteaza.

De obicei Don Juan-ul nu se mai arata interesat de o femeie dupa ce a cucerit-o. Conteaza doar sa aduca femeile in pat, nu sa mentina o relatie sexuala cu ele.

Uneori suferinzii se masturbeaza in spatii publice, isi etaleaza organele genitale sau ataca femeile, copii.

Cauzele acestui tip de comportament sunt numeroase. Narcisismul excesiv manifestat atunci cand un om se considera a fi centrul universului, complexele de inferioritate si cauzele biologice pot explica fenomenul.

Satirii sufera de un complex de inferioritate pe care doresc sa il reprime cucerind cat mai multe femei si avand cat mai multe experiente sexuale.

In tratamentul acestei afectiuni sunt indicate vizitele la psiholog si/ sau psihiatru. In urma cu mai mult timp era prescrisa castrarea.

3. Priapism si clitorism

Uneori satiriazismul este confundat cu priapismul. Aceasta este o afectiune foarte dureroasa care se manifesta prin mentinerea erectiei timp de mai multe ore (cel putin 4) sau timp de cateva zile.

Numele vine de la zeul grec al fertilitatii Priapus. Legenda spune ca el ar fi fost pedepsit de zei, pentru ca ar fi vrut sa violeze o zeita oferindu-i-se o pereche de organe genitale imense, dar din lemn astfel incat sa nu poata simti placere. Versiunea feminina a fenomenului se numeste clitorism.

Sursa: healthy.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.