Barbatii se gandesc la sex cam de 37 de ori pe saptamana.

37 ori pe saptamana - aceasta este frecventa cu care barbatii tineri au fantezii sexuale, potrivit unui studiu realizat in Statele Unite, pe 700 de subiecti adulti.

Pe de alta parte, femeile tinere sunt oarecum mai cuminti - studiul a aratat ca ele inclina sa se gandeasca la sex, in medie, de 9 ori pe saptamana.

Acest studiu relativ a demonstrat si faptul ca atat barbatii cat si femeile se gandesc zilnic la sex. „Fiecare participant, barbat sau femeie, a raportat zilnic prezenta dorintelor sexuale”, au afirmat cercetatorii acestui studiu: Pamela Regan, profesor de psihologie la California State University din Los Angeles si Leah Atkins, absolventa a facultatii de psihologie.

In studiul sau, Regan si Atkins au intervievat 676 de barbati si femei, cu varsta medie de 25 de ani, privind intensitatea si frecventa dorintelor sexuale.

Aproape toti subiectii acestui studiu, 97.3%, au raportat existenta unor fantezii sexuale, barbatii avand o rata de raspuns usor mai ridicata decat femeile (98.8%, fata de 95.9%).

Ca si cercetarile anterioare, rezultatele studiului au aratat ca barbatii se gandesc la sex de aproape 4 ori mai mult decat femeile. De asemenea, barbatii tind sa aiba fantezii sexuale cu o intensitate mai ridicata decat femeile.

"Aceste diferente pot reflecta procesele de socializare care influenteaza in mod diferit atitudinea si comportamentul sexual ale barbatilor si femeilor", speculeaza cercetatorii. "De asemenea, pot reflecta diferentele de natura biologica, raspunzatoare pentru diferentierea dintre sexe ".

O diferenta biologica cheie ar putea fi nivelul mai ridicat de testosteron al barbatilor - studiile anterioare efectuate de Regan au avut ca subiect implicatia hormonilor in stimularea dorintelor.

Cu toate acestea, studiile „nu sugereaza ca barbatii au intotdeauna dorinte sexuale sau ca femeile nu sunt interesate sau sunt interesate prea putin de sex”, au accentuat cercetatorii.

Totusi, raman multe semne de intrebare. Desi au fost dintotdeauna tema de baza a domeniului literar sau muzicial, dorintele sexuale nu au fost un subiect al cercetarilor. Ca o concluzie a acestui studiu, cercetatorii au mai afirmat faptul ca: „Dorintele si fanteziile sexuale merita mai multa atentie din partea stiintei decat au primit pana acum”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.