Faptul ca devii somnoros dupa ce faci sex poate fi interpretat drept lipsa de respect fata de partenera ta?

Nici vorba! Oboseala de dupa actul sexual este o reactie fireasca a organismului la efortul pe care l-ai depus.

'Este normal ca partenerul meu sa adoarma imediat dupa ce facem sex, iar starea de oboseala sa se mentina uneori mai mult de 24 de ore? Ce pot face pentru a-l determina sa devina mai rezistent?' - doua intrebari la care foarte multe femei cauta raspunsuri. Numai ca de multe ori, in asteptarea lor, se multumesc sa traga concluzii pripite despre barbati: nu o iei in brate dupa ce ati facut sex? Nu stati de vorba despre te miri ce? Te intinzi relaxat pe spate si adormi? Ea interpreteaza ca nu esti incantat de partida voastra de sex.

Total gresit! Iata 4 dintre motivele reale pentru care barbatii adorm dupa ce fac sex:

1. Sexul practicat mai ales seara, cand organismul este deja obosit, devine primul argument pentru starea de somnolenta de dupa. Iar 'prestatia' nu trebuie sa fie neobisnuit de activa. Sa nu uitam ca sexul este prin natura foarte relaxant...

2. Barbatii ejaculeaza in timpul orgasmului, iar hormonii eliberati induc starea de letargie. Senzatia de somn se manifesta in acest caz mai intens decat in mod obisnuit. Chiar daca tensiunea orgasmului este pozitiva este si foarte mare - extenuanta, am spune.

3. Majoritatea oamenilor au tendinta sa isi tina din cand in cand respiratia in timp ce fac sex. Ritmul acesteia devine sacadat, iar pulsul se intensifica. Astfel, se creeaza o insuficienta de oxigen, care contribuie la nevoia de odihna - nimic grav, totul revine la normal in postludiu!

4. Starea ta de somn ar trebui sa fie interpretata pozitiv, pentru ca nu dovedeste decat faptul ca ai ajuns la orgasm si ca totul a fost bine. In cazuri mai rare, barbatii care sunt epuizati atat in timpul sexului cat si ulterior, pe o perioada mai lunga, pot avea probleme medicale. In acest caz, lasa deoparte inhibitiile sau orgoliul si mergi la un control avizat

Citeste si:
15 lucruri pe care le poti faci cand ramai fara NET
15 lucruri pe care le poti...

Daca vrei o solutie rapida, bea cafea inainte de a ajunge in pat cu partenera ta. Nu putem spune ca da rezultate pe termen lung, dar este si un stimulent erotic eficace. Cofeina poate fi aliatul tau principal in lupa contra oboselii, ceea ce nu se poate spune insa si despre alcool - nu il consuma in cantitati mari, pentru ca efectul este contrar.

Pe de alta parte, organismul femeilor reactioneaza cu totul altfel dupa ce fac sex - pentru ele senzatiile din timpul oragsmului sunt un stimulent. Ar putea fi mult mai energice si dispuse pentru o a doua 'runda'. Totusi, ce poti face pentru a determina un barbat sa devina mai rezistent? Nu deranja! Se 'incarca' singur!

Articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.