In antropologie, termenul "fetisism" descrie conceptul atasamentului profund fata de un obiect despre care se presupune ca poseda insusiri supranaturale.

Acest obiect poate fi o papusa sculptata in ceara, sticla sau piatra, careia i se ataseaza pene, oase, fire de par sau cativa dinti apartinand unui animal nu intamplator ales. Obiectul este apoi inclus in ceremonii sau ritualuri magice. Uneori acest tip de devotament se cristalizeaza atat de clar incat fetisismul devine idolatrie.

In psihologie, termenul descrie conceptul predilectiei obsesive spre fanteziile care implica diverse obiecte ca stimuli erotici.

Despre fetisismPiele si fetisism

Obiectele din piele sunt preferate in fetisism - DA

Fetisismul in sine si fetisurile din piele au cam aceeasi "varsta". Exista o intreaga istorie erotica dedicata fetisismului "leather". Sunt de asemenea numeroase magazine specializate in produse din piele. Internetul abunda si el in pagini dedicate acestui material seducator.

Oricine prefera/poarta haine din piele este fetisist - NU

Ne face placere sa vizionam filme si sa mancam ciocolata, dar asta nu inseamna ca acestea sunt elemente-fetis. Sensul fetisismului trebuie inteles exact: o exacerbare afectiva la contactul cu un anumit obiect.

Ai obtinut senzatii erotice in urma observarii/atingerii unui produs din piele. Acest lucru confirma inclinatiile tale spre fetisism? - DA & NU

Inainte de a raspunde la aceasta intrebare, reaminteste-ti definitia corecta a fetisismului si cele 3 niveluri de intensitate la care se manifesta:

1. Nivelul minim

Cineva care poarta haine din piele iti smulge un zambet. Simti un fior atunci cand te vezi purtand o fusta din piele? La acest nivel, fetisismul s-ar traduce astfel: presupunand ca preferi cafeaua usor indulcita, este ca si cum i-ai adauga cantitatea suficienta de zahar pentru a obtine gustul dorit, placut; vanilia ofera savoare inghetatei si este esenta ta preferata. Insa atat timp cat ai ocazia sa mananci inghetata, poate fi vorba si de alta aroma. Tot astfel, hainele din piele iti creeaza o senzatie placuta, te fac sa te simti sexy, dar poti trai si fara ele.

2. Nivelul mediu

In aceasta categorie, pielea se constituie ca element al satisfactiei sexuale. Prin analogie, acest material este asemenea combustibilului pe care il folosesti pentru aprinderea gratarului, de exemplu. Acesta ar functiona desigur si prin alte mijloace, insa cu consum sporit de timp si efort.

3. Nivelul maxim

Este definitia propriu-zisa a fetisismului, cea pe care o aproba cei mai multi dintre noi. Pentru persoanele care se regasesc in aceasta categorie, pielea reprezinta obiectul dorintei. Placerea erotica de orice fel nu se poate obtine in lipsa acestui obiect, indiferent de tentativele pentru a-l substitui. Printr-o ultima comparatie, am spune ca pielea indeplineste acelasi rol pe care il are benzina pentru motorul unei masini. Lucrurile din piele constituie in mod real motivatia sexuala a fetisistului "de nivel inalt".

Un articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.