Efectele secundare ale sexului... bolile cu transmitere sexuala.

Efectele secundare ale sexului... bolile cu transmitere sexuala.

Nu mi se poate intampla tocmai mie... Nu pare genul de fata... Nu e nimic in neregul, de ce ar trebui sa merg la un control?

Bolile cu transmitere sexuala te ocolesc arareori daca nu te protejezi corespunzator. Problema este cu atat mai grava pentru barbati, cu cat o mare parte dintre bolile/ infectiile "uzuale" pot sa nu aiba simptome "deranjante".

Candidoza

Se manifesta prin inflamatia glandului si a santului dintre gland si preput. Pot aparea bubite cu puroi si deseori ae manifesta prin senzatie de mancarime, arsuri.

La femei, cel mai adesea se observa o secretie vaginala abundenta si urat mirositoare. Apar de asemenea mancarimi, usturimi, inflamatii ale vulvei si vaginului.

Netratata la timp, candidoza poate conduce la sterilitate.

Riscurile vietii sexualeTrichomoniaza urogenitala

Este o infectie des intalnita. Se manifesta secretii uretrale moderate. Uneori pot aparea complicatii, cea mai des intalnita fiind inflamatia glanndului si a preputului. La femei apar secretii alb-galbui urat mirositoare si inflamatii la nivelul vulvei si vaginului. De asemenea, se manifesta prin senzatii de mancarime la nivel local si senzatii de arsura.

Sifilisul

Sifilisul primar - primul semn este aparitia sancrului silfitic, o leziune mica, superficial, de culoare rosie care nu doare. De cele mai multe ori este localizat la nivel genital.

Sifilisul secundar - apar leziuni pe intreg corpul. Acestea iau forma unor mici pete rozii, care nu sunt insotite de mancarimi

Sifilisul latent - daca nu a fost urmat un tratament medicamentos, atunci urmeaza o perioada fara manifestatii. Boala nu s-a vindecat.

Sifilisul tertiar - aceasta ultima parte se manifesta prin aparitia unor noduli duri, nedurerosi ce invadeaza in general fata, spatele si membrele.

Gonoreea

Initial, la barbati, gonoreea se manifesta prin mancarimi puternice la nivelul orificiului extern al uretrei, iar mictiunea poate fi insotita de senzatii de mancarime. Infectia cronica se poate manifesta deschis sau inchis. In primul caz, apar continuu scurgeri uretrale. In al doilea caz, manifestarile pot disparea total pentru ca apoi sa reapara. La femei, gonoreea se manifesta sub forma unei infectii la nivelul uretrei, vulvei si colului uterin.

Herpesul genital

Primul semn al infectarii este dat de senzatii de mancarime si arsura la nivel local. Apoi apar niste vezicule grupate in buchete inconjurate de o zona rosie. Acestea se vor sparge lasand ulceratii.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai frecvente bts-uri. Tine minte ca netratate la timp, bolile cu transmitere sexuala pot avea consecinte grave. Protejeaza-te si mergi regulat la control.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.