Lasand la o parte usoara umbra de androfobism ce a fost gadilata in momentul in care bogdanB a afirmat in cadrul unui comentariu ca pregatirea mentala a femeii este o sarcina exclusiv masculina, tind sa cred ca rolurile in pat nu trebuie sa fie impartite pe criteriul cererii si ofertei.

Suntem doi intr-o relatie, suntem doi intr-un pat si mi se pare normal ca rolurile sa se distribuie echitabil. Daca ea nu are chef nu este vina insensibilului care nu poate sa o pregateasca mental. De cele mai multe ori ambii parteneri isi poarta vina.

Simt ca am reusit sa trecem peste perioada de glorie in care barbatul era initiatorul sexului si unicul doritor de senzatii placute. Femeile tot descopera de cel putin un secol incoace ca sexul inseamna placere pentru amandoi. Si pentru a obtine placere trebuie sa stii si cum sa o obtii.

In afara cazurilor in care ea a trecut prin anumite traumatisme, consider ca lipsa chefului intr-o relatie normala si stabila nu este explicabila. Poate este nevoie de ceva mai multa cunoastere.

Pregatirea aceea mentala despre care vorbea Bogdan este intr-adevar necesara. Cu toate acestea, nu considera ca o femeie trebuie sa se foloseasca de semnale pentru a ii sugera partenerului ca are nevoie de mai mult. Poate acea migrena sau lipsa de chef sunt rezultante ale lipsei cunoasterii. Poate ea nu stie ce are nevoie si, in consecinta, nu stie sa o ceara.

Sex echitabilOrgasmul nu este atat un proces fizic, cat unul de natura psihica. Pentru barbati e indeajuns sa aiba o fantezie erotica, sa fie stimulati psihic pentru a avea o erectie. Gandeste-te ca citesti un articol erotic, ca ea iti sopteste cuvinte murdare sau ca pur si simplu ti se dezvaluie in splendoarea ei goala. A fost nevoie sa te atinga pentru a te activa? Se recomanda chiar "cultivarea" fanteziilor erotice pentru imbunatatirea ejacularii si pentru amanarea punctului critic. Denumita tehnica E a ejacularii, exercitiul presupune concentrarea pe o anumita fantezie erotica. Stabilirea detaliilor si imaginarea fiecarei scene, deplasarea gandurilor in alta directie in momentul in care climaxul se apropie sunt cateva dintre ingredientele tehnicii E. Cel mai important element este lipsa contactului fizic. Nu ai voie sa te atingi, dar ai voie sa iti imaginezi ca esti atins.

Citeste si:
Must See: Orasul San Francisco construit din 100.000 de scobitori
Must See: Orasul San...

Nici femeile nu sunt cu mult diferite. Un cadru mental placut, o fantezie ce se deruleaza usor in fata ochilor inchisi le poate purta si pe doamne si domnisoare pe aceleasi taramuri de vis.

Cu toate acestea, pregatirea mentala a femeii este ceva mai diferita de cea a barbatului. Pentru partenerele sfioase sau pentru o noua partenera, este necesara o scurta perioada de acomodare in cadrul careia ea trebuie sa afle ca este dorita, ca este placuta. Replici precum "imi plac sanii tai" sunt cel putin banale. In schimb, daca afirmatia este de genul: "sanii tai sunt perfecti pentru mana mea", se va crea o legatura intre voi. Ea nu trebuie numai sa se simta sexy, frumoasa, dorita, ea trebuie sa inteleaga ca este cea mai potrivita pentru tine.

Ma "documentam" in urma cu ceva zile pentru un articol despre dirty talk in pat si mi-am intrebat o prietena mai "vorbareata" ce si cum prefera. Mi-a zis ca depinde de dispozitie. Daca se simte "wild" atunci cuvintele dulci ii vor taia cheful. Ordinele sau cuvintele care descriu urmatoarea actiune a partenerului o pun pe jar, in schimb.

Citeste si:
Cele mai tari 100 de replici in 200 de secunde!
Cele mai tari 100 de replici...

Asadar, si pregatirea mentala e cu dus si intors. Sunt multe coordonate de care trebuie sa tinem cont. Problema e ca nu te poate invata nimeni ce si cand sa ii spui. Sunt prea multe situatii. Singura solutie este comunicare si nu comunicare unidirectionala, ci autentica, in cadrul careia se si vorbeste, dar, si mai important, se asculta activ.

Un articol de Alexandra


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.