Aventurile de o noapte poarta semnul libertatii sexuale (si al libertinajului). Cu toate acestea, sexul fara obligatii trebuie sa se ghideze dupa un set de reguli menite sa asigure satisfactia ambelor parti.

Regulile(ordinea este intamplatoare)

1. Ecuatia trebuie sa aiba una sau mai multe necunoscute

Este preferabil ca aventurile de o noapte sa implice doua persoane ce nu se cunosc dinainte. Atractia fizica ar trebui sa fie conditia unica si suficienta pentru realizarea copulatiei fara obligatii. In cazul in care imprejurarile iti permit sa te strecori in asternuturile unei amice, gandeste-te bine la consecinte (desi numai la asta nu iti sta gandul). Cum va afecta aceasta mica scapare relatia voastra de atunci incolo? Este posibil ca ea sa isi doreasca ceva mai mult decat esti dispus sa ii oferi?

2. Prezervativul intra si el in ecuatie

Pe langa riscul unei sarcini nedorite, mai exista si cel al contactarii unor ITS-uri. Nu pare genul de femeie care sa fie purtatoare de surprize neplacute nu este decat o scuza si nicidecum o justificare valida.

3. Fara promisiuni

"Mai vorbim" sau "Te sun maine" sunt afirmatii menite sa ii intretina speranta ca va veti mai intalni. Evita mai bine sa ii ceri sau sa ii dai numarul de telefon. Te vei fofila mai usor si ea va intelege ca a fost vorba doar de o noapte.

4. Sex la ea acasa

Aceasta nu este tocmai o regula, ci este o recomandare. Se va simti mai confortabil daca se va afla pe teritoriu cunoscut. Mai putine inhibitii, placere mai mare!

Regulile unei aventuri de o noapteDezavantaje

In afara dezavantajelor ce decurg din incalcarea regulilor de mai sus, mai exista doua probleme ale aventurilor de o noapte, probleme posibile, probabile, dar nicidecum inerente.

In primul rand, fiecare partener cauta propria satisfactie. Niciunul nu va fi generos, iar echitabilitatea e un principiu ce poate functiona.

In al doilea rand, o aventura de o noapte nu se compara cu sexul cu o partenera stabila. Daca one night stand-urile detin suprematia in ceea ce priveste spontaneitatea si energia sexuala, relatiile stabile au meritul de a pune fata in fata persoane care se cunosc si care isi cunosc trupurile. Suntem diferiti, motiv pentru care nu exista reteta perfecta in dormitor. Ea se prepara atent si in timp, asa ca stangaciile in pat sunt un ingredient al aventurilor de o noapte. Mai mult, femeile care se angajeaza in astfel de situatii nu sunt in mod necesar profesioniste in ale sexului. E posibil sa dai de o incepatoare (initiata in ale sexului in urma cu putin timp) dornica sa se razbune pe prietenul neatent. Exemplul prezentat nu este aleator. Exista si astfel de cazuri.

Circumstante atenuante

Cum sunt femeile care se arunca din prima in bratele unui necunoscut stiind ca au la dispozitie doar o noapte cu el? Sunt usuratice? Sunt demne de mila? Sunt naive? Sunt demne de admiratie? Nu, sunt femei normale, care dintr-un motiv sau altul au nevoie de o "eliberare". Mai mult, femeile prefera uneori sa aiba o aventura fara a se impovara cu sentimentul ca au fost folosite, ci din contra, avand satisfactia ca au folosit pe cineva.

Circumstantele pot fi dintre cele mai diverse. O vacanta (mai ales in afara tarii) sau cateva bauturi in plus pot pregati terenul pentru o aventura. E posibil ca o femeie sa se fi abtinut mai mult decat suporta asa ca, pentru a evita sa inceapa o relatie cu primul care ii iese in cale, ea alege sa faca pe plac hormonilor timp de o noapte.

Femeia care alege metoda "fast love" poate fi implicata intr-o relatie. Motivele pentru care ea alege sa isi insele partenerul cu ajutorul unei partide de o noapte sunt dintre care mai diverse. Fie ca simte nevoia ca partenerul sa ii acorde mai multe atentie, fie ca simte ca relatia s-a racit, fie ca vrea sa se razbune, o aventura de o noapte este un semnal clar ca ceva nu merge in relatie. Si nu este un semnal subtil.

Emanciparea sexuala

Un studiu realizat in Anglia de dr. Hinchcliffe de la Universitatea din Sheffield a relevat faptul ca 90% dintre femei condamna aventurile de o noapte. Nici femeile care au admis ca au avut cel putin o astfel de experienta nu sunt mai tolerante. Ar fi fost interesant sa fi avut la dispozitie un astfel de studiu din Romania. Tot ce am putut afla este ca aproximativ 40% dintre romani comsidera este rau ca o fata sa isi inceapa viata sexuala inainte de casatorie si aproximativ 75% dezaproba relatiile extraconugale (cf sondajului CURS, apr. 2005).

Poate ca cifrele acestor doua sondaje releva ca nu ne-am emancipat sexual indeajuns. Pe de alta parte, si permisivitatea sexuala trebuie sa se aiba anumite limite.

Un articol de Alexandra


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.