Orele de educatie sexuala sunt importante. Copiii afla despre importanta protectiei, invata cum pot evita bolile cu transmitere sexuala si descopera prin ce transformari urmeaza sa treaca. Oricat de importante ar fi aceste lectii, anumite lucruri despre sex pur si simplu nu le inveti in scoala.

Mit: Prezervativele sunt eficiente doar in 97% din situatii

Foto: prezervativ sursa Shutterstock.com

Datorita celebrului episod ind Friends in care Rachel ii spune lui Ross ca a ramas insarcinata in ciuda faptului ca s-au protejat, am aflat cu totii ca prezervativele sunt eficiente doar in 97% din cazuri.

Daca riscul ti se pare destul de mic, afla ca, potrivit unor studii recente, cifra este chiar mai mica. Prezervativele functioneaza ca o metoda contraceptiva de succes doar in 82% din cazuri, avand o rata de esec de 18%, adica de 6 ori mai mare decat scrie pe cutie. Nu, companiile de prezervative nu ne mic, ci omita sa spuna faptul ca statistica de pe cutie se refera la cazurile in care prezervativul a esuat, iar cuplul s-a trezit cu o sarcina nedorita pe cap.

A pune prezervativul nu este suficient, ci exista un intreg set de instructiuni care trebuie respectate pentru a evita o posibila sarcina.


Mit: Doar baietii au vise umede

Foto: vis sursa Shutterstock.com

Potrivit Urban Dictionary, un vis umed se petrece atunci cand iti ignori penisul pentru un timp prea indelungat, iar acesta decide sa se razbune. Ok, poate ca aceasta definitie nu era necesara – cred ca stim toti ce este acela un vis umed – dar ni s-a parut atat de buna si potrivita aceasta definitie, incat nu ne-am putut abtine.

Trecand la lucruri serioase acum, poate ca stim cu totii ce este acela un vis umed, dar cei mai multi dintre noi cred ca este un lucru care se intampla exclusiv baietilor. Domnilor, aflati ca si fetele au astfel de vise

. Intre 30% si 40% dintre femei au orgasm in timpul somnului, atunci cand isi neglijeaza nevoile pentru prea mult timp. Acesta reactie fizica, desi normala, este de multe ori ignorata de orele de educatie sexuala. Pentru ca nu stiu este ceva normal, numeroase femei ajung sa se intrebe daca este ceva in neregula cu ele.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

Mit: A lua anticonceptionale este floare la ureche

Foto: anticonceptionale sursa Shutterstock.com

Daca punerea sau scoaterea unui prezervativ poate fi o chestie complicata, inghitirea unor pastile nu poate sa fie decat floare la ureche. Ce poate fi atat de greu, nu? Trebuie doar sa iti amintesti sa o iei la timp si, chiar daca nu protejeaza impotriva BTS-urilor, este o metoda contraceptiva eficienta in 99% din cazuri.

Numai ca (da, exista un “numai ca”), adevarata rata de succes este de 91% din simplul motiv ca, uneori, femeile uita sa ia pilulele la timp. De fapt, chiar si cele care respecta cu sfintenie ora, se pot trezi cu o sarcina nedorita din cauza unor greseli minore.

Cea mai comuna greseala este preceptia eronata ca pastilele contraceptive isi fac efectul instant – este nevoie de 7 zile consecutive pentru ca o pilula sa functioneze.

Citeste si:
Tot mai multe mame minore în România. 8 din 10 au vârsta sub 18 ani
Tot mai multe mame minore în...

Mai exista si posibilitatea ca alte medicamente sa anuleze efectul contraceptivelor, asa ca ar trebui sa cititi de fiecare data prescriptul inainte de a incepe un tratament nou.

Foto main: sex sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.