Ce stii despre sex? 'Aproape tot ce trebuie' ai fi tentat sa raspunzi. Hai, sa-ti dovedesc contrariul. Multe de lucrurile pe care crezi ca le stii despre sex sunt gresite. Sunt, insa, atat de comune, incat au dat nastere unor mituri greu de doborat. Iata cateva dintre ele:

1. Mitul afrodisiacelor

Mit: afrodisiaticele isi cresc aptetitul sexual

Ni se spune ca afrodisiaticele, acele ierburi magice ale iubirii, ne stimuleaza dorintele sexuale. Am auzit toti de asta si, unii dintre noi, poate chiar le-au incercat. Cu toate acestea, afrodisiaticele nu exista in realitate. Cel putin, nu exista nici un studiu stiintific care sa demonstreze ca anumite plante sau alimente ar avea vreun efect in cresterea apetitului sexual. Mai mult, Food and Drug Administration (FDA) a prevenit barbatii sa se abtina de la consumarea afrodisiaticelor pentru ca multe din aceste produse contin substante care ar putea dauna sanatatii.

Bineinteles, ar putea fi luat in calcul efectul Placebo. Ceea ce ar insemna ca si un pahar de lapte ar fi suficient pentru a te face mai activ sexuala. Trebuie doar sa te convingi pe tine insuti ca sexul e un lucru minunat.

Sursa: cana alba fundal rosu sursa Shutterstock.com

2. Mitul ciocolatei

Mit: Ciocolata creste pofta femeilor de sex

In timp ce tu iti indopi iubita cu ciocolata, sperand sa o transformi intr-o micuta nimfomana, oamenii de stiinta italieni au demonstrat ca intre sexulaitatea feminina si ciocolata nu exista absolut nicio legatura. Ba mai mult, potrivit studiului intitulat „Female Sexual Function Index”, femeile care au consumat ciocolata, au avut un libido mai scazut decat cele care nu au consumat.

Sursa bucati ciocolata langa inima ciocolata sursa Shutterstock.com

3. Mitul casatorie

Mit: Oamenii casatoriti fac mai putin sex.

Umbla vorba prin targ cum ca oamenii casatoriti abia isi mai amintesc ce e ala „sex”, daramite sa il mai si practice. Lasa-ma sa iti demonstrez contrariul. Potrivit unui studiu realizat de The Kinsey Institute, in timp ce aproximativ 50% din tinerele cupluri casatorite fac sex de doua sau trei ori pe saptamana, mai mult de 50% din cei necasatoriti nu au facut sex deloc in ultimul an. DELOC.

Citeste si:
Hemoroizii în sarcină: prevenție și tratament
Hemoroizii în sarcină:...

Stiu, ai vrea sa crezi ca pastila de pe noptiera e un medicament pentru inima sau reumatism, dar este foarte probabil sa aiba alte proprietati. Potrivit unui studiu realizat de britanici, 53% dintre batranii intervievati, cu varste intre 64 si 75 de ani, au declarat sa au facut sex in ultimul an.

Foto: cuplu casatorit sursa Shutterstock.com

4. Mitul sexului intre verisori

Mit: Daca doi verisori fac sex, cele mai cumplite creaturi se vor naste din imperecherea lor.

Sexul intre verisori este considerat incestuos si interzis. Se crede ca, in urma lui, ar putea fi aduse pe lume creaturi cumplite si mutante. Realitatea este, insa, cu totul alta. Eh, bine, se pare ca, in cazul casatoriilor intre verisori, exista un risc de doar 2-3% ca bebelusul sa aiba probleme. Acelasi risc apare si in cazul unei femei de 41 de ani.

De asemnea, potrivit unui studiu al cercetarilor islandezi, casatoriile dintre verisori de gradul trei sau patru au ca rezultat mai multi copii decat familiile formate din persoane care nu sunt inrudite deloc.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...
Foto: portret fata tanara semn stop sursa Shutterstock.com

5. Mitul coitus interruptus

Mit: Nu te poti baza pe „metoda retragerii”

Prezervativul poate fi o metoda contraceptiva de incredere. Potrivit unui studiu, atunci cand este folosit corect, prezervativul are o rata de succes de 98%. Ce rata de succes credeti ca are metoda retragerii? 50%? Poate 70% in cel mai fericit caz. De fapt, acelasi studiu arata ca, folosita corecta, metoda retragerii are o rata de succes de 96%.

Ce se intampla atunci cand aceste metode nu sunt folosite ca la carte? Eh, bine, folosirea incorecta a prezervativului reduce rata de succes la 83%, in timp ce folosirea imperfecta a metodei retragerii reduce rata de succes la 82%. Faceti voi calculele acum...

Foto: prezervativ sursa Shutterstock.com

6. Mitul sarcinii imediate

Mit: Ori ramai insarcinata imediat ce ai facut sex neprotejat, ori nu mai ramai deloc.

Citeste si:
Ziua Internațională a Ciocolatei. Cele mai tari curiozități despre...
Ziua Internațională a...

Conceptia nu se intampla intotdeauna imediat. Spermatozoizii sunt foarte rezistenti si pot trai de la 5 pana la 7 zile in interiorul tractului vaginal. Daca faci sex neprotejat cu o saptamana inainte de ovulatie, o sarcina este foarte posibila.

Foto: femeie test sarcina sursa Shutterstock.com

Foto main: cuplu tocilari in pat sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.