Ce fel de femeie iti doresti? Una slaba care sa te asculte tot timpul sau una puternica, in stare sa-si impuna mai mereu punctul de vedere?

Femei slabe versus femei puternice

Ce fel de femeie iti doresti? Una slaba care sa te asculte tot timpul sau una puternica, in stare sa-si impuna mai mereu punctul de vedere?

Ajungi la un moment dat in viata cand iti doresti o schimbare, chiar daca esti prins intr-o relatie serioasa si tii enorm la perechea ta. Iti spui ca nu vei reusi niciodata sa te impui in fata ei, la cat de incapatanata este. Pur si simplu l-a luat pe nu in brate si se simte bine cu el acolo. Toti o stiu ca o femeie puternica, ea tuna si fulgera, convinge multa lume, face lucruri marete, se bucura de succes oriunde merge si lista parca poate continua la nesfarsit. Iar tu, cazi incet incet intr-un con de umbra, de unde nu prea ai sanse reale sa mai iesi. Tocmai ai fost eclipsat, contrar constructiei tale barbatesti. Nici nu-ti mai trece prin cap ca trebuie sa te impui pe ici pe colo si te lasi dus sub papuc. Felicitari! Ai o femeie puternica.

Vremea trece, vremea vine si nu mai poti rezista asa. Intr-o disputa oarecare, ii arunci pe sest replica: Eu sunt barbatul aici, in loc sa te faci mica si gingasa, tu te umfli si mai tare in pene. Ma mai si lovesti, de parca tu ai fi barbatul. Nu, eu sunt acela! Aievea totul. Ea este o femeie dintr-o bucata, care nu cedeaza decat in cazuri extreme. Si totusi, de ce ai ales-o? Pentru ca, pe de o parte, poate ca tu esti slab si ai nevoie de cineva care sa te mobilizeze. Poate ea reprezinta o motivatie. Tu poti initia o actiune oarecare, te poti descurca atunci cand trebuie sa rezolvi ceva, sa obtii un act, sa convingi o persoana? Gandeste-te bine. Personalitatea ta putin mai slaba te impinge si te face sa fii atras de astfel de femei. Lucrurile merg bine pana la un punct, cand iti vine sa-ti iei lumea in cap. Asa e in viata..

Fie, admitem si credem in superioritatea naturala a noastra. Noi traim in exterior, noi am luptat in razboaie, am inventat multe, am schimbat destine. Ele ne-au asteptat acasa, avand grija de copii si cufundandu-se in lectura, gingase si frumoase cum erau. Fara sa ridice vreodata tonul la noi. Evolutia spre urbanism, spre drepturi, spre egalitati in tot si-n toate, au facut ca femeia sa ridice pretentii, sa devina tot mai puternica, chiar daca nu luam in considerare fizicul neglijabil. Pe timpuri, tarancutele erau supuse si cam tot asa sunt si astazi, in satele uitate de lume. Barbatii se pot lauda ca au femei slabe si ei se impun tot timpul in fata lor. Adevarul este undeva pe la mijloc si aici. In prezent, cu siguranta nu vei fi multumit de o femeie slaba, care iti va determina o scadere iremediabila a interesului, a motivatiei, a curiozitatii. Te trezesti spunandu-i: Nu mai tin la tine. Tu nu faci absolut nimic. Propune ceva, nu ma lasa numai pe mine sa fac totul.. Asa e in viata..

Un lucru este aproape cert: barbatul si chiar nimeni nu considera femeia puternica. Ea a fost creata de catre Dumnezeu tocmai pentru a fi supusa, pentru a face copii si pentru a salaslui in adapostul casei sale. Te poti contrazice cu vointa divina? La inceputuri, idealul era cam asa: femeia sa fie casta, fecunda, sa nu cedeze la solicitarile celorlalti masculi, mama hranitoare, in stare de sacrificii si supusa dorintelor barbatului din casa. De-al lungul vremurilor, chestiunile s-au intors pe alocuri la 180 de grade si femeile nu vor sa mai auda cuvantul supusa. Dar le cam place ideea de barbat supus..Oricum am intoarce problema, viata intai iti da teste si abia apoi iti preda lectiile. De regula, afli ceea ce te nemultumeste nu la inceput, ci uneori dupa ani de stat alaturi de o ea. O descoperi ca e slaba si ajungi la un moment dat sa nu-ti convina multe. O descoperi ca e prea puternica pentru tine si ajungi la un moment dat sa nu-ti convina multe.

Pana la urma, cum sa fim pe deplin multumiti? Cu o femeie slaba sau una puternica? Raspunsul este cu una potrivita, undeva pe la mijloc, fireste. Considera-te norocos daca gasesti asa ceva. Fie vorba intre noi, toate ar trebui sa fie potrivite, dar asa e in viata..Ori tot, ori deloc. Ori slaba, ori puternica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.