Kacie a stat tot timpul prin preajma lui Tweenbot, filmand reactiile oamenilor care trebuiau sa citeasca mesajul inscriptionat pe un stegulet. Acolo scria ceva de genul "Ajuta-ma sa ajung in locul X".

Tweenbot. Un experiment adorabil

Cand vorbim despre relatii sociale si interactiuni multiple intre persoane, nu putem sa nu ne gandim la fenomenul web 2.0, care spre deosebire de inceputurile Internetului, pune un accent deosebit pe platformele dinamice, pe continutul user generated si pe mesajele instant si nu numai trimise intre oameni care poate nici nu s-au vazut vreodata fata in fata. Acesta este noul trend, sa-l numim virtual, care implica tot mai multi participanti.

Stam si ne gandim, nu ar fi oare mult mai interesant un mijloc de interactiune real, pornit de la scop comun? Kacie Kinzer, studenta la Tisch School of the Arts (New York) s-a gandit la un experiment social inedit, construind un robotel inalt de 25 de centimetri, pe care l-a lasat sa se miste in voie intr-un parc. Kacie a stat tot timpul prin preajma lui Tweenbot, filmand reactiile oamenilor care trebuiau sa citeasca mesajul inscriptionat pe un stegulet. Acolo scria ceva de genul ‘Ajuta-ma sa ajung in locul X’. Cum robotul nu era inzestrat decat cu capacitatea de a merge intr-o singura directie, va imaginati ca el se putea cu usurinta bloca de o banca, o bordura sau intr-o groapa din asfalt. Aici interveneau oamenii de rand, care printr-un gest simplu il readuceau pe Tweenbot pe drumul cel bun.

Kacie nu s-a asteptat niciodata ca americanii grabiti si stresati sa sara in ajutorul robotului, insa nu mica i-a fost mirarea sa constate ca lucrurile nu au stat nici pe departe asa. Tweenbot, cu trupul lui facut dintr-o cutie de carton, cu zambetul lui sincer si cu steguletul cu mesajul mai sus amintit, a reusit sa strabata Washington Square Park in 42 de minute, fiind repus pe traiectoria lui de catre 29 de persoane. Kacie a si filmat intamplarea cu pricina, iar o bucata din film o puteti vedea putin mai jos.

via Dvice


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.