In viata oricarui cuplu se ivesc momente de impas, peste care partenerii nu pot trece intotdeauna rapid si eficient.

Ce faci cand te lovesti de situatii neasteptate in cuplu, pentru rezolvarea carora nu gasesti intotdeauna solutii rapide? In plus, exista riscul sa-ti dezamagesti partenera, care ar considera probabil ca nu esti in stare sa ai lucrurile sub control, sa ajungi de rasul amicilor, sa iei decizii nepotrivite pentru tine sau ceilalti etc. Iata cateva exemple de circumstante jenante si metode pentru a iesi din impas:

O inviti la restaurant, iar la final te trezesti ca nu iti ajung banii sa platesti consumatia.

Ce sa faci: O solutie ar fi sa porti un dialog civilizat doar cu chelnerul, in care sa ii explici situatia. Propune varianta de a-i lasa un obiect personal drept garantie ca vei reveni sa achiti nota, dupa ce iti conduci partenera acasa. Alta solutie ar fi sa apelezi la un prieten, care se poate intalni cu tine sa iti imprumute suma necesara.

Ce sa NU faci: Nu dispera si nu o rupe la fuga in loc sa platesti. Nu cere partenerei tale sa te imprumute, decat daca aveti o relatie suficient de lunga si iti permiti.

Sunteti in oras cu mai multi prieteni, iar ea incepe sa se planga (mai in gluma, mai in serios) ca nu are parte de suficient sex.

Ce sa faci: Trebuie sa te gandesti foarte bine inainte de a-i da replica, pentru ca a o ironiza in schimbul declaratiilor ei denota lipsa de bun simt in primul rand fata de tine si de ceilalti, ceea ce inseamna ca nu esti mai prejos decat ea in a fi ridicol si indiscret. Asadar, abtine-te, zambeste amar sau incearca sa dregi situatia glumind si discutati intre patru ochi dupa ce intalnirea de grup ia sfarsit. Daca insa esti coleric si simti ca e musai sa-ti salvezi orgoliul prin replici dure, cerul este limita... Spune-i ca ar trebui sa mai slabeasca, fa aluzii legate de inteligenta ei in descrestere... si nu te mira daca cei care asista la spectacol vor refuza viitoarele voastre invitatii de a iesi impreuna.

Citeste si:
Karmen și Bogdan Căplescu, terapie de cuplu după ce au devenit...
Karmen și Bogdan Căplescu,...

Ce sa NU faci: Nu raspunde la provocare prin a dezvalui detalii despre ea, legate de intimitatea cuplului, care nu iti sunt pe plac. Nu faci decat sa amplifici cearta de fata cu prietenii vostri, care v-ar privi apoi ca pe bufoni. Nu o jigni, nu sta bosumflat pe tot parcursul intalnirii si nu parasi locul in care va aflati, eventual apucand-o pe ea de-o "aripa".

Te intorci acasa mai devreme dupa o calatorie de business (sau altceva) si o gasesti in pat cu un barbat.

Ce sa faci: Este foarte important sa iti pastrezi calmul. Desi pare imposibil, e cea mai buna solutie pentru toata lumea. Faptul este consumat, asa ca orice miscare gresita te poate costa... Chiar daca iti vine sa-l sugrumi pe cel cu care te-a inselat, gandeste-te ca cel mai probabil el habar n-avea ca existi. In continuare, gandeste-te la ce ai TU de facut (iti permiti mai mult ca oricand sa fii egoist): fie te complaci si ierti, fie iti continui viata singur sau cu altcineva. Decizia este mai greu de luat in cazul in care aveti copii, dar trebuie sa recunosti in primul rand fata de tine ca nu vei ajuta pe nimeni daca ramai cu partenera ta, fortat fiind de imprejurari. Dupa un asemenea episod, viata voastra nu va mai fi niciodata linistita si frumoasa, asa cum ar trebui sa o vada un copil si nu este indicat sa il mintiti cu imaginea falsa a familiei perfecte.

Citeste si:
Prima iubire nu se uită niciodată! Alex Delea a suferit enorm din...
Prima iubire nu se uită...

Ce sa NU faci: Nu deveni violent, nu ameninta, nu ucide pe nimeni!

Tu ii spui ca o placi, ea iti spune ca vrea copii cu tine.

Premeditat sau nu, multe femei forteaza mana partenerului de cuplu pentru a-l determina sa le declare iubire, devotament, bla, bla, desi relatia este inca necoapta. Cele care sunt constiente insa ca viata reala este departe de a semana cu cea creionata in revistele glossy, nu isi creeaza asteptari false vizavi de un barbat, nu se avanta sa faca declaratii disperate si prost plasate in timp si spatiu, nu se comporta ca si cand nu au mai facut sex de ani de zile si, cel mai important, nu cer (mai mult sau mai putin subtil) unui barbat ceea ce el, in mod evident, nu se simte pregatit sa ofere. In cazul in care totusi ti se intampla sa ai asemenea surprize de la o femeie, ar trebui sa iei decizii in functie de "regula paradoxului': daca pare grabita sa obtina ceva de la tine, este ca si cum ar semnaliza ca nu este alegerea potrivita pe termen lung.

Citeste si:
5 stereotipuri pe care trebuie să le cunoașteți despre o relație
5 stereotipuri pe care...

Ce sa faci: Ascult-o si nu intra in panica. Vorbeste-i despre cum vezi tu lucrurile in momentul dialogului si despre planurile pe care le ai pentru viitorul apropiat.

Ce sa NU faci: Nu o indeparta brusc, nu o jigni si nu o judeca pentru faptul ca se grabeste sa spere la prea mult, desi relatia voastra este inca proaspata. Daca nu excluzi posibilitatea de a mai ramane cu ea, incearca sa o cunosti mai bine si sa iti dai seama de unde vine aceasta atitudine. Poate ca nu are prea multa experienta sexuala si se aventureaza din naivitate sau poate pur si simplu are intentii serioase in ceea ce te priveste...

O persoana cunoscuta iti dezvaluie ca a vazut-o in bratele altui barbat.

Ce sa faci: Mai intai asigura-te ca persoana respectiva are certitudinea ca femeia pe care a vazut-o era intr-adevar partenera ta. Cere-i cateva detalii suplimentare, atat despre ea, cat si depsre barbatul cu care era. Daca te-ai convins ca nu greseste, nu deveni impulsiv. Fii foarte discret vizavi de partenera ta si nu ii cere socoteala in mod agresiv. Trebuie sa intelegi ca ai intrat intr-un joc de-a soarecele si pisica. Intr-o situatie de acest gen, vorba dulce mult aduce, iar abordarea directa in lipsa dovezilor concludente nu te va ajuta la nimic. Sub presiune ea ar putea nega vehement eventuala relatie cu alt barbat si ar deveni mult mai precauta daca are de gand sa te insele. In general, cea mai buna metoda pentru a descoperi infidelitatea este sa aduni cat mai multe indicii si eventual sa determini persoana care insala sa se dea de gol.

Citeste si:
Sfaturile utile care te ajută să treci cu bine peste un impas...
Sfaturile utile care te ajută...

Ce sa NU faci: Nu ii spune imediat ca ai aflat despre intalnirea ei cu alt barbat, nu o agresa si nu o ameninta in scopul de a afla detalii despre posibila ei escapada.

Sunteti in club si esti abordat de o femeie sexy in timp ce partenera ta se afla la toaleta.

Te uiti la ea si vezi supersani, superfund, superbuze, iti imaginezi ca fugiti impreuna si ai parte de cele mai tari partide de sex, iti vine sa o urci pe bar si sa va faceti de cap chiar acolo, dar apoi te dezmeticesti si realizezi ca va trebui sa o refuzi rapid, inainte sa trezesti suspiciuni...

Ce sa faci: Ii zambesti frumos si ii spui ca nu esti disponibil (vei regreta tot restul vietii, chiar daca te vei casatori si vei imbatrani alaturi de cea pe care o iubesti).

Ce sa NU faci
: Ii accepti avansurile, plecati impreuna, faci sex salbatic si a doua zi te trezesti singur (vei regreta tot restul vietii ca ti-ai dezamagit partenera).

Articol de Mihnea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.