In societatea actuala petrecem cel putin 8 ore pe zi la serviciu. Adesea, tentatia de a fi atras de colegul de munca este greu de evitat.

In societatea actuala petrecem cel putin 8 ore pe zi la serviciu. Adesea, tentatia de a fi atras de colegul de munca este greu de evitat. In urma unui studiu realizat de Centrul de Investigatii Sociologice pentru precizarea impactului relatiilor de munca in plan afectiv, 13,3% dintre cei intrebati au marturisit ca au cunoscut persoana iubita lucrand sau studiind in acelasi loc.

Subiectul dragostei la locul de munca este unul comun. In 1998 Biroul Afacerilor Nationale din Statele Unite ale Americii a informat ca din 10 relatii sentimentale, 3 au luat nastere la locul de munca. O cifra care in mod sigur nu reflecta totalul relatiilor care au luat viata la locul de munca, avand in vedere ca relatiile extraconjugale din mediul laboral nu se raporteaza. Mai mult chiar, in urma studiilor lui Charles A. Pierce si Herman Aguinis de la Montana State University si respectiv Universitatea din Colorado, 80% dintre americani au avut sau au fost martorii unor relatii amoroase petrecute la locul de munca.

Cu siguranta insa ca dragostea la locul de munca nu are mereu efecte negative. Intr-un timp in care aceasta este axa centrala in viata milioanelor de persoane, fapt care s-a dezvoltat in secolul XX prin aparitia exploziei de femei in diverse tipuri de activitati economice, biroul este locul privilegiat pentru interrelationarea sociala. Aici se infiripeaza prietenii, persoanele se dezvolta din punct de vedere profesional si, in opinia Centrului de Investigatii Sociologice (CIS) din Spania, se cunosc persoanele iubite. In acord cu un studiu pe care acest centru l-a realizat pentru a preciza impactul relatiilor de la locul de munca in plan afectiv, 13,3% dintre cei anchetati au marturisit ca au cunoscut persoana iubita la locul de munca sau de studiu. Dintre motivele pe care cei intrebati le-au oferit pentru faptul ca au inceput o relatie amoroasa la locul de munca se gaseau si afinitatea intelectuala, dar si interesul comun pentru lucru.

Citeste si:
Jador, declarație de dragoste pentru Alexandra Dobbia. Ce mesaj i-a...
Jador, declarație de dragoste...

O COMBINATIE REUSITA?

Amestecul muncii unei prietenii sau unei rude cu propria sexualitate.

Exista persoane care considera ca amestecul sexualitatii cu munca nu este o combinatie adecvata, aceasta fiind ineficienta pentru persoana si pentru munca prestata si este inevitabil ca relatia amoroasa completa sa aiba loc atat in cadrul serviciului cat si in afara acestuia. Potrivit acestei opinii, afacerea reprezinta o retea de putere si aceasta uneltire se altereaza exhaustiv atunci cand apare sexul, dand autoritate persoanei nepotrivite si viceversa. Sexul altereaza structura puterii. Relatia sexuala se naste dintr-o necesitate, si cand aceasta necesitate este satisfacuta, unul dintre cei doi parteneri pierde putere.

O reputatie de promiscuitate sexuala poate implica lipsa respectului la birou si in afaceri. In aceste cazuri intimitatea sexuala determina aparitia unei inevitabile distante intre cel in cauza si restul persoanelor pe care incearca sa le conduca. Zvonurile circula foarte repede. Nu este nevoie decat de cea mai mica indiscretie pentru a pata reputatia cuiva si a micsora credibilitatea acestuia. Afectiunile care duc la relatiile sexuale de la locul de munca sunt multiple: singuratate, nevoia de a detine puterea, cautarea aprecierii cuiva, cautarea persoanei iubite, suparare, revansa, lipsa afectiunii sau nevoia de protectie.

Citeste si:
Top 3 joburi part-time din care poți obține venituri peste medie
Top 3 joburi part-time din...

Autor: Diana Mitea
Sursa: psiholife.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.