Atat de bine pastrata incat un singur om a stiut-o in totalitate.

De-a lungul mai multor ani, Colonelul Sanders a fost singurul care a cunoscut Reteta Originala KFC. In prezent ea se afla intr-un seif din Trezoreria din Louisville, Kentucky. Doar cateva persoane cunosc reteta care valoareaza astazi milioane de dolari.

Colonelul a dezvoltat-o inca din 1930. Amestecul sau de 11 ierburi si mirodenii i-a facut pe trecatori sa devina clienti fideli la Sanders Cafe. “Am amestecat ierburile si mirodeniile pe o podea din spatele verandei din Corbin” isi amintea Colonelul.

O companie face amestecul dupa o formula care reprezinta numai o parte din Reteta Originala. O alta companie amesteca restul, insa niciuna dintre companii nu stie reteta completa. Pentru a obtine mereu acelasi amestec de mirodenii si ierburi, este folosit un program informatic.

“Ma inspaimant numai cand ma gandesc la toate procedurile si masurile de siguranta pe care companiile le adopta pentru a proteja reteta mea” spunea Colonelul, “mai ales cand ma gandesc la Claudia, care se ocupa de ambalare. Ea era supervisor-ul meu de magazie, persoana care se ingrijea de distributie. Garajul era depozitul nostru’’.

Colonelul Sanders nu si-a imaginat, probabil niciodata, ca reteta sa va ajunge sa fie celebra in intreaga lume, iar el va deveni o adevarata legenda. Chiar si astazi, dupa mai bine de 70 de ani, Reteta Originala a Colonelui Sanders are acelasi gust unic. Un gust ce nu se va schimba niciodata.

www.kfc.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.