Cand nu mai merge, cine spune primul?

Relatiile cu probleme raman de obicei asa pana cand unul dintre parteneri isi ia inima in dinti si propune despartirea. Pentru ca acest ultim pas da atat de multe batai de cap si inevitabil aduce cu sine momente neplacute, decizia de a-ti relua viata de burlac dupa o relatie indelungata este fara indoiala una dintre cele mai dificile.

Si totusi...

Stii ca nu mai merge, stii ca nu poti gasi fericirea acolo unde nu e, stii ca nu te poti intoarce in trecut. Ai certitudinea ca ea nu iti va cere niciodata sa va despartiti, asa ca povara cade in mod evident pe umerii tai. Inainte de a-i da marea veste, asigura-te ca o faci cum trebuie, unde trebuie si cand trebuie.

1. Spune-i intai ei.

Nu face greseala de a-i anunta pe altii despre intentiile de a te desparti de partenera ta inainte de a vorbi cu ea si a face propriu-zis asta. Doar nu ai vrea sa afle de la prieteni ca ai planuri necurate... Astfel de probleme delicate se rezolva sau cel putin se dezbat exclusiv de voi doi, singurele persoane direct implicate.

2. Spune-i-o personal.

Nu folosi e-mail-ul, posta, un prieten sau telefonul, ci spune-i direct ce simti vizavi de relatia voastra. Chiar daca nu iti mai face placere ca altadata sa te afli in preajma ei, bunul simt din partea ta este obligatoriu. Pana la urma, si cuvintele de "la revedere" fac parte din relatia voastra si sunt un simbol al aprecierii fata de momentele frumoase pe care le-ati petrecut impreuna.

3. Gaseste un teritoriu "neutru".

Nu o chema in camera ta, nu o invita la o cina romantica, nu iesiti la film cand vrei sa ii spui ca nu iti mai doresti sa fiti impreuna. Asigura-te ca teritoriul este neutru, pentru ca se poate intampla ca atmosfera din jur sa iti influenteze decizia. Asadar, daca faceti asta in timp ce va plimbati in parc, este in regula. Nici la cafea nu iti este recomandat sa i-o spui - te-ai putea trezi cu surprize...

4. Nu sovai, nu te razgandi.

Odata ce ai luat aceasta decizie, inseamna ca ai ajuns la capatul puterilor si ai observat ca niciunul dintre voi nu mai este motivat sa lupte pentru relatie. Trebuie sa te astepti la contraargumente si la schimbari de atitudine din partea ei, dar o cunosti foarte bine si ar trebui sa stii cum sa reactionezi. Inainte de a initia discutia, trebuie sa iti pregatesti o serie de argumente elocvente si sa pastrezi un ton acceptabil in discutie. Nu va certati si in niciun caz nu va jigniti - ultimul lucru de care aveti nevoie sunt resentimentele.

5. Nu fi ironic, anticipeaza-i lacrimile.

E posibil sa inceapa sa planga in fata ta, dar tu anticipai acest lucru..., nu-i asa? Este foarte important sa nu iti modifici decizia in urma "santajului" emotional si sa o faci sa inteleaga situatia si din punctul tau de vedere. Nu face glume neinspirate si nu o pune in situatii jenante. Chiar daca e posibil sa nu fii empatic cu starea ei, pastreaza tonul calm si ofera-i timp sa se linisteasca.

6. Nu te lasa influentat de perioada Sarbatorilor

E posibil ca atmosfera acestei perioade sa te influenteze si sa nu iti doresti sa petreci ultimele nopti ale anului singur sau alaturi de cineva fata de care nu simti ceea ce ti-ai fi dorit. Pe de alta parte, e posibil ca tocmai partenera ta sa profite de Luna Cadourilor pentru a te face sa iti reevaluezi deciziile. Trebuie sa te gandesti in primul rand la ce simti si sa nu iti faci sperante false doar pentru ca atmosfera iti permite. Cum este mai bine pentru tine - sa fii nefericit pentru ca te-ai despartit de ea, dar ai sansa de a incepe anul cu noi sperante sau sa fii nefericit alaturi de ea pe perioada nedeterminata?

Articol de Sway

Click pentru a vedea articole asemanatoare pe YUPPY:

1. Cum sa treci peste o despartire
2. Exista reteta fericirii?
3. Femeile din viata ta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.