Vara asta am sa ma indragostesc… de aventura mea.

Vara asta am sa ma indragostesc...

Fiecare dintre noi, cu mici exceptii care pot confirma regula, am trait, macar o data, o aventura. De vara, de iarna, de toamna, de primavara, buna, rea, morala nu, escapada tot escapada ramane. Totusi, intre toate anotimpurile, vara ramane Sezonul iubirilor efemere, al hormonilor desfranati, al principiilor uitate si al amorurilor pasionale.

Poate ca, prin mecanisme hormonale bizare, ne simtitm mai liberi vara, iar prin aceasta schimbare temporara de atitudine ne permitem sa actionam asa cum in restul timpului nu am putea. Daca alteori, ocheadele zilnice intre necunoscuti sunt ignorate, blocate, cenzurate si uitate intr-o clipa, vara microportitele gandurilor noastre le permit actiunea. Ma trezesc zambind unei necunoscute, dansand cu femeia misterioasa de la bar, dezvelindu-mi corpul pe ritmuri latine. Iata cum atmosfera lasa loc flirtului, pasiunii si, de ce nu, aventurii. O fi bine? O fi rau? Cine hotaraste?

Despre “aventurile de-o vara” parerile sunt impartite, chiar daca pare un subiect tabu. Toata lumea are o parere, pro sau contra, insa cei mai multi dintre noi au avut cel putin o aventura. Nimic nu poate fi mai frumos decat dimineata in care stai cu cineva pe o plaja, in asteptarea rasaritului, dupa ce ai petrecut o noapte intreaga alaturi de prieteni. Este o “ea” de care nu te leaga foarte multe lucruri, pe care ai cunoscut-o in seara abia incheiata, dar pe care simti ca o cunosti dintotdeauna. Este persoana potrivita la locul potrivit, acel om de care ai nevoie pentru a uita de 'acasa'. Si poate ca toate aceste sentimente care te invadeaza se datoreaza tocmai faptului ca stii ca nu poti fi impreuna cu 'ea', al carui rol este sa fuga precum anotimpul care va leaga. Desi trenurile voastre pleaca in directii diferite, aventura ramane, fara exceptie, o amintire frumoasa, un gand la zilele insorite, ca un zambet a carui insemnatate nu il va stii nimeni niciodata.

El

Indragostita vs. aventuriera

Nu neg beneficiile pur sexuale aduse de o aventura, insa le consider insuficiente. Nu cred ca dragostea si placerea se rezuma la sex, iar intr-o relatie, fie ea doar o escapada, un partener investeste inevitabil mai mult decat celalalt. E drept ca atat femeile cat si barbatii au nevoi, insa oamenii au depasit stadiul in care acestea se rezumau doar la hrana, respiratie si reproducere. Cel putin din punct de vedere sexual, avem nevoie de mai mult...

Actul odata consumat, ne face sa privim altfel oglinda a doua zi si in ziua urmatoare si in multe zile care vor urma. Femeia satisfacuta sexual, insa stearpa emotional pare confuza si singura in labirintul propriilor ganduri. Unde mai pui ca satisfactia pur sexuala este nula comparativ cu dragostea? Sau ca femeia indragostita este mai frumoasa in timp ce aceea care cauta doar placerea sexuala nu are acea sclipire unica? Ori ca nu poti stii cui ii daruiesti corpul, in ce conditii si cu cata bagare de seama?

Si inainte de a arunca prima piatra ca obiectie la melodrama expusa, sa fie din partea aceleia care isi doreste sa faca sex mai mult decat dragoste, care nu sufera in urma relatiilor pasagere si nu spera niciodata la mai mult.

Ea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.