Ca si barbatii, din vremuri stravechi femeile s-au tot "caznit" sa gaseasca noi si noi modalitati de a se remarca in fata sexului opus.

Ca si barbatii, din vremuri stravechi femeile s-au tot “caznit” sa gaseasca noi si noi modalitati, strategii, artificii prin care sa-si creasca sansele de a iesi victorioase in acest “asediu” numit cucerirea partenerului de sex opus.

Creatorii de moda, make-up artistii, beauty adviser-ii au sarit in ajutor... Insa ce se intampla? In ce consta diferenta si de unde acest sentiment al femeii ca tot mai are un pas de facut: de a trece de la cucerirea unui barbat la casatoria cu acesta.

Mostenire sau liber arbitru?

Mai constituie casatoria un scop in sine al femeii mileniului III? Raspunsurile pot fi variate, se poate totusi remarca faptul ca femeia isi doreste sa-si pastreze ceea ce a cucerit pentru o perioada mai mult sau mai putin indelungata, in functie de interesele ei de atunci si acolo, de aici si acum.

Prin acest aspect putem considera ca femeile se pot “diferentia” de barbati; in cazul acestora din urma, varianta 'pastrare' este considerata optionala si departe de a fi o obligatie uneori.

Educatie sau nevoie de stabilitate?

Indiferent de motivatia avuta, conteaza demersul intreprins... procesualitatea cuceririi efective a celui ales. Insa ce e de facut? Care este strategia de atac? Ele pot miza pe atuurile cu care natura le-a inzestrat: frumusete, originalitate, creativitate, inteligenta... Unele dintre ele recurg la retusari, imbunatatiri, devin proriile creatoare de imagine... Altele sunt “atente” la ce tip de barbat isi doresc si se “adapteaza” pe principiul “Fa-te frate cu dracul, pana treci puntea”, cu riscul ca, pe parcurs, sa isi “piarda” identitatea de sine. Ce ar insemna asta? Ceva de genul 'compromisul compromisurilor'... Va suna cunoscut?

Metodele de a cuceri un barbat se pare ca sunt foarte multe si, oricum, acestea depind de inventivitatea si istetimea feminina. De preferat ar fi ca strategiile abordate sa fie alese, concepute in functie de scopul propus. Daca o femeie te doreste doar pentru ca vrea sa demonstreze ca (mai) este atragatoare, se foloseste de “imagine”, o imagine vie, colorata, impregnata de o senzualitate aparte, proprie ei, avand la baza legile atractiei fizice. Si se mai foloseste, in acest demers, de faptul ca, potrivit studiilor, barbatii ar fi prin excelenta vizuali in relatia cu femeile, iar pentru a-i atrage atentia este “obligatoriu” ca ea sa ii incante privirea.

Interesant insa intr-o astfel de abordare (strict pornind de la premisa de mai sus) este ca exista riscul de a cadea in extrema cealalta. Sa ne amintim de legile excitabilitatii si ale sensibilitatii senzoriale, unde ne era atrasa atentia asupra faptului ca exista un prag, o limita (inferioara si superioara) si ca, odata depasita limita superioara, exista posibilitatea aparitiei unei senzatii de durere, disconfort sau rejectie (asta cu referire la tema noastra ).

Este util sa-ti cunosti punctele forte, propriile intentii, dorinte si nevoi. Si mai ales sa stii ce aspecte sau ce tipologii sunt departe de ceea ce ti-ai dori. Si asta pentru ca pot aparea surprize mai mult sau mai putin placute, vizavi de persoana dupa a carei atentie tanjesti. Sunt milioane de oameni care acuza faptul ca nu reusesc sa-si gaseasca partenerul potrivit... existand posibilitatea de a atrage acelasi tip de partener din trecut.

Adaptare: psiholife.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.