La inceput a fost sarutul.

Cand te obisnuiesti cu viata de cuplu, incepi sa treci cu vederea detaliile pe care le apreciai la inceputul relatiei. Rutina se face simtita odata cu primul sarut care nu te mai impresioneaza ca altadata. Incet, incet, farmecul se pierde, apar inconveniente, nu mai raspunzi la telefon, uiti adresa ei... dar sa nu exageram, se poate si mai rau.

Pana sa incerci alte lucruri impreuna cu partenera ta, fii atent la modul in care o saruti. Nu ai idee cat de mult poate insemna un french executat ca la carte...

1. Inainte de a-ti saruta partenera, priveste-o si sopteste-i ceva care i-ar placea (eventual fa-i un compliment).

2. Foloseste-ti bratele pentru a o apropia de tine.

3. Din cand in cand, cuprinde-i fata intre palme, pentru a intensifica momentul.

4. Incepe prin a-i saruta obrajii, apoi fruntea... sub forma unui joc de teasing.

5. Incearca sa faci totul cu miscari lente, pe care sa le alternezi cu gesturi mai rapide.

6. Coboara-ti buzele spre gatul ei si foloseste-ti limba - este o zona extrem de sensibila, mai ales portiunea din spatele urechilor.

Ce sa NU faci:

1. Nu face pe inabordabilul si nu grabi lucrurile.

2. Nu ignora limbajul trupului - gesturile tale sunt foarte importante in momentul in care te apropii foarte mult de ea. Ar fi ideal sa va completati reciproc in atingeri, ca sa cand ati comunica din priviri.

3. Evita sa fii excesiv de lingusitor, nu face abuz de complimente si nu vorbi fara rost despre diverse lucruri nesemnificative.

4. Daca simti ca ceva nu ii face placere partenerei tale, improvizeaza pe moment si nu face pe suparatul - tristetea ca santaj afectiv este specialitatea femeilor!

5. Evita sa o atingi excesiv, decat daca ei nu ii face placere sa se simta coplesit tactil...

Cum fac altii?

Desi nu exista un consens cu privire la inceputurile acestui obicei, majoritatea antropologilor considera ca sarutul a evoluat din... adulmecat. In ziua de azi, in unele culturi sarutul nu exista, dar frecarea nasurilor este un obicei comun. Si in lumea animala, este frecvent intalnit: cartitele si delfinii isi freaca nasurile, testoasele se ating cu nasul, cainii isi ling reciproc nasurile si lista de exemple poate continua...

O alta teorie sugereaza ca sarutul are originile in relatia mama-copil - mai exact, in gestul de hranire prin care mama mesteca hrana si apoi o paseaza puiului. Teoria lui Freud sustine ca sarutul este o tentativa de reintoarcere la securitatea din timpul alaptarii.

Primul sarut erotic atestat s-a produs in urma cu vreo 3500 de ani in India. Ciudat sau nu, filmele indiene nu prea prezinta scene cu saruturi patimase. S-or fi plictisit si ei...

Inca din primele zile ale crestinismului, sarutul simboliza ideea de pace. Desi la inceput parea a avea mai mult rol ceremonial, conotatia sa erotica a castigat teren tot mai mult.

Cei care au introdus sarutul in ceremonia nuntii au fost rusii, iar cei care si-au insusit sarutul erotic au fost francezii.

Sarutul asa cum il stim nu este insa un obicei universal. Exista in diverse variante, in functie de culturi:

Sarutul eschimosilor - frecarea nasurilor.

Sarutul fluture - atingerea genelor

Sarutul omidei - atingerea sprancenelor

Actul tuguierii buzelor implica aproximativ 34 de muschi faciali, iar un sarut de 1 minut arde aproximativ 26 de calorii.

In medie, o persoana petrece aproximativ 20.160 de minute sarutandu-se.

Articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.