Cand un barbat observa o femeie in club, de pilda, imaginatia lui o ia razna.

In cele mai multe cazuri, nu are relevanta felul in care este imbracata. Pentru barbati, imaginatia creeaza anticipatie si speranta participarii. Iata motivul pentru care dansatoarele topless sau strip-tease ies initial imbracate pe scena. Se merge pe principiul unei campanii de teasing.
Daca primul declic al barbatilor in legatura cu femeile este de natura sexuala, nu acelasi lucru e valabil si pentru ele. Mai degraba decat sa intocmeasca instantaneu un scenariu virtual cu conotatii sexuale, o femeie devine interesata de barbatul a carui infatisare ii da de inteles printr-un "mecanism hormonal"... numai de ele stiut, ca persoanalitatea lui va corespunde asteptarilor si nevoilor ei.

Barbatii privesc, femeile vad

Contrar multor pareri, femeile au capacitatea vizuala mai dezvoltata decat cea a barbatilor si au tendinta sa inspecteze in mod subtil ceea ce vad. Barbatii nu numai ca pot fi foarte ostentativi atunci cand sunt interesati de sexul opus, dar nu au inclinatie spre analiza de profunzime. Totul tine de sexualitate, mai precis de fenomenul procrearii. Ea are nevoie ca pe barbatul pe care il priveste sa "scrie": siguranta, forta, capacitate de mentinere a unei slujbe, pentru asigurarea veniturilor, virilitate s.a., toate astea pentru potentialul copil pe care il vor avea impreuna. Ea pur si simplu isi doreste un ADN masculin bun, iar atentia ii este instinctual directionata in acest sens.

O chestiune de perceptieIn urma cu un an, in America, s-a realizat un sondaj de opinie, in cadrul caruia au fost solicitati un barbat si o femeie. Fiecaruia i s-a cerut sa se integreze intr-un campus universitar si sa abordeze studentii de sex opus, astfel incat sa obtina o partida de sex la prima vedere. In mod surprinzator sau nu, barbatul nu a obtinut nicun raspuns pozitiv, in timp ce femeii i s-a raspuns afirmativ in proportie de 99%. Explicatia este data in primul rand de factorul biologic al fiecaruia dintre sexe. Avand in vedere ca femeia trece de fiecare data prin 9 luni de transformari pentru a da nastere urmasilor, este automat mai selectiva decat barbatul care, pe perioada acestui ciclu, si-ar putea "imprumuta" ADN-ul insutit.

Limbajul trupului

Privirea directa este unul dintre cele mai importante semnale pe care femeile le analizeaza si le apreciaza. Un barbat care nu reuseste sa priveasca ochii celei de care pretinde ca este interesat, da dovada de slabiciune. Desi spun ca nu le face placere ca aspectul fizic sa le fie cercetat in mod ostentativ, femeile se declara multumite cand mentin contactul vizual cu un barbat. Ele au calitatea de a descifra mare parte din intentiile sexului opus, doar "citindu-i" privirea: cea care exprima dorinta excesiva si devine insistenta, tradeaza adesea faptul ca barbatul respectiv nu are experienta sexuala.

Citeste si:
Secretele barbatilor vs. secretele femeilor
Secretele barbatilor vs....

O femeie observa de asemenea zambetul, dantura si mainile unui barbat. Felul in care cineva zambeste are relevanta deosebita pentru ceea ce vrea sa transmita. Persoanele care nu exceleaza la capitolul frumusete fizica, dar zambesc des, au un sex-appeal mai pronuntat decat cei care se remarca prin trasaturi fizice mai mult decat placute, insa dau impresia de crispare. Femeile se amuza mai des decat reprezentantii sexului tare, asa incat nu pot decat sa aprecieze un barbat cu simtul umorului.

Mainile lui sunt "analizabile", nu numai pentru ca pe degetul inelar poate purta o verigheta, ci si pentru ca transmit informatii legate de virilitate: distanta dintre varful degetului mijlociu si incheietura de la baza palmei denota lungimea penisului, din punctul de vedere al unora, iar in functie de lungimea degetului inelar fata de cel aratator, se poate determina nivelul testosteronului (cu cat cel dintai este mai lung, cu atat gradul virilitatii este mai ridicat).

Citeste si:
Unde a disparut femeia?
Unde a disparut femeia?

Cand se poate spune despre un barbat ca are "clasa"? Faptul ca detine o masina luxoasa nu denota neaparat asta, ci, dimpotriva, tendinta de a epata in acest mod, tradeaza uneori carente de alta natura. Un barbat cu clasa are acel "ceva" la care femeile reactioneaza. Prin asociere, este asemenea curcubeului: nu se poate defini exact, insa poate fi recunoscut la prima vedere. Un barbat cu clasa trateaza femeile cu respect, nu apeleaza niciodata in mod direct la farmecul lui si se adreseaza celor din jur, asa cum s-ar adresa siesi, cu o nota de diplomatie, indiferent de statutul fiecaruia. Despre o femeie pe care a cunoscut-o intr-un bar, de pilda, isi va aminti daca: i-a cerut numarul de telefon, a sarutat-o sau a facut sex cu ea la prima intalnire.

Femeile estimeaza prezenta clasei masculine in functie de: tipul de abordare, aspectul imbracamintei, mirosul parfumului, comportamentul fata de cei din jur si simtul umorului. Convingerea ca ele observa numai muschii, hainele si accesoriile unui barbat, nu este decat un mit. Respectul real pentru cineva se formeaza in urma declicului declansat de atitudinea persoanei cu care interactionezi.

Citeste si:
Cine se gandeste mai mult la sex?
Cine se gandeste mai mult la...

Un articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.