Castigi mai mult decat ea sau ea are venituri mai rotunjoare? Treceti printr-un impas financiar? Chiar daca vrem sa recunoastem sau nu banii sunt un al treilea personaj din nuvela vietii in doi.

Castigi mai mult decat ea sau ea are venituri mai rotunjoare? Treceti printr-un impas financiar? Chiar daca vrem sa recunoastem sau nu banii sunt un al treilea personaj din nuvela vietii in doi.

Mare parte dintre mutatiile suferite de societatea noastra sunt datorate libertatii de a munci oferite femeii. Pana nu demult, barbatul aducea bani in casa, iar femeia trebuia sa compenseze, avand grija de casa. In momentul in care cei doi au pozitii aparent egale, este inevitabil ca discutii referitoare la statutul de cocos in casa sa nu degenereze in conflicte.

S-ar parea ca situatia ideala este atunci cand barbatul aduce mai multi bani in casa. De atfel, cele mai cunoscute cupluri intra in acest tipar. Cand femeia castiga mai mult, un anumit complex de inferioritate planeaza deasupra fericirii conjugale. Avand incrustrate vechile mentalitati, unii barbati nu pot accepta o consoarta care castiga masculin de mult. Altii, generic numiti gigolo, vaneaza femei care sa le asigure confortul material.

Iubito, nu mai am bani!

Un amic avid dupa lichiditati isi evalueaza viata numai din prisma veniturilor. Cand are bani, simte nevoia sa le arate acest lucru si celor din jur, chiar daca nu este intotdeauna confortabil sa iti faca cinste amicul care ieri nu avea bani de paine si s-ar putea ca nici maine sa nu mai aiba. Aflat intr-un impas financiar cu precedent si parasit fiind de consoarta, a motivat aceasta despartire subita prin lipsa sa acuta de bani. Recent, s-a intalnit cu fosta si i-a pasat-o neelegant: "Ai sa alergi dupa mine cand o sa ajung in top 300". Desi relatia nu fusese nici lunga, nici veche, amicul uitase ca nici atunci cand s-au cunoscut el nu avea buzunarele pline.

Se spune ca iubirea trece prin stomac si ca nu tine de foame. Iar daca banii nu aduc fericirea, macar o intretin. As cere sa fie interzise cantecele acelea lacrimogene in care fete si femei cu conturi care nu se golesc usor, sa afirme ca "my love don't cost a thing" sau ca daca si-ar pierde averea nu ar conta, pentru ca s-ar hrani cu dragostea iubitului. Nu vreau sa fiu inteles gresit. Nu sustin ca femeile si-ar injecta materialism in vene. Nu cred ca parfumul banilor face un barbat mai atragator, dar cred cu tarie ca lipsa banilor cauzeaza probleme in cuplu. Probabil, partenera nu iti va reprosa ca nu isi poate cumpara nu stiu ce pantofi, ci tu iti doresti sa o poti duce consoarta in concediu prin afara si nu pe plajele invadate de alge ale Marii Negre. Te uiti cu jind la colegul care isi permite sa evadeze cu nevasta si copii pe o insula mai primitoare. Si te gandesti de ce nu poti si tu. Sau poate pur si simplu vrei sa ii oferi copilului ceva mai bun si orele suplimentare de la birou nu reusesc sa te ajute sa ii oferi copilului tot ceea ce ai vrea sa ii oferi. Mai rau, devii un workaholic si te indepartezi de familie. Micile conflicte puerile de genul "nu ma mai iubesti" palesc in fata celor legate de nesiguranta financiara.

Banii sunt o problema, dar gravitatea problemei este data numai de importanta pe care o acorzi tu finantelor.

Un articol de Mihnea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.