Unul din cele mai dificile lucruri pe care trebuie sa le faca o persoana in toata viata sa este sa isi ceara scuze...

Totul devine si mai dificil atunci cand trebuie sa iti ceri scuze fata de o femeie, iar situatia este tragica daca ea iti este iubita.

Noi, femeile, stim ca avem un fel absolut imposibil de a fi. Suntem perfect constiente ca putem fi... cum sa spun intr-un mod mai bland... cel putin insuportabile. De cele mai multe ori incercam sa ne abtinem sa iti transformam viata intr-un calvar (desi uneori este atat de placut...), insa profitam la maxim de aceasta abilitate a noastra atunci cand te stim vinovat de ceva.

Daca "ceva"-ul este...

O palma

Stiti legenda aceea care spune ca pe o femeie nu trebuie sa o atingi nici cu o floare? Aflati ca nu este o legenda, iar noi, femeile, tinem (pe buna dreptate!!!!) foarte mult la acest lucru.

Ce este de facut?

Nu cred ca exista o solutie sigura. E adevarat, cateodata reuseste sa te scoata din sarite si sa te aduca intr-o stare de nervi asa cum nu te-ai mai vazut niciodata.

Cred ca singurul argument solid pe care i-l poti aduce pentru a o convinge ca regreti este sa iti ceri scuze si sa ii promiti ca vei merge la un specialist in cazul in care ea considera de cuviinta.

Oops... cum sa fac sa ma ierte?O alta femeieNu stiu cum se face, dar am observat ca majoritatea femeilor isi iarta iubitii la prima abatere. Daca nu au patit-o (inca) atunci le auzi tipand sus si tare ca ele nu ar permite nici in ruptul capului sa fie inselate si ca i-ar servi respectivului o pereche de papuci cat el de mare.

Zilele trecute am auzit-o pe o prietena "proaspat inselata" spunand: "Sa stii, draga mea, ca poti sa iubesti foarte mult o persoana si tot sa o inseli! Uite, eu acum ma voi razbuna doar pentru a-i "rasplati" fapta, dar dragostea mea pentru el ramane neschimbata."

Trecand peste aspectul cel putin hilar al contextului, femeile chiar cred ca sunt iubite, chiar daca sotii/iubitii/prietenii/amantii le inseala. Chiar eu m-am trezit zilele trecute spunandu-i unui taximetrist cu care ma incapatanasem sa tin o conversatie "filosofica" cum "barbatii mai inseala, dar pana la urma tot acasa se intorc". Stateam apoi si ma miram de propria-mi afirmatie, doar pentru a realiza mai tarziu ca asa suntem toate! Ne inmuiem la un simplu "Te iubesc", "A fost o greseala", "Nu as mai repeta-o niciodata" samd.

O vorba gresita - Daca tot suntem la capitolul "intamplari amuzante", imi aduc aminte de o replica din "Jurnalul lui Bridget Jones" in care un barbat ii spune unei femei (in mijlocul unui preludiu inflacarat) o replica prin care a reusit sa distruga toata noaptea: "Esti atat de pufoasa...". Ma gandesc ca el nu voia decat sa ii faca un compliment, dar a-i spune unei femei ca este pufoasa este la fel de placut ca atunci cand un barbat aude celebra replica "marimea nu conteaza".

Uneori, le spunem fara sa vrem. Alteori, nici macar nu iti dai seama care a fost replica buclucasa. Te trezesti doar ca tipa ca o sirena de pompieri si te compara cu toate animalele care traiesc prin cocini si ograzi. Chiar daca in sinea ta iti pui neincetat intrebarea "Ce am mai facut de data asta?" spune-i ca iti pare rau si ca a fost o greseala de interpretare/formulare/transmitere/receptare. Nu conteaza daca stii ce ai facut! Este cel mai bine pentru nervii tai sa iti ceri scuze.

Gelozia excesiva

Femeilor le plac barbatii gelosi, dar nu foarte! Este placut sa ai langa tine un barbat care observa cum ceilalti se uita lung dupa tine, dar nu unul care sa traga de fusta in jos in speranta ca o va lungi si sa iti reprosesze ca te-ai imbracat ca o prostituata.

Prin urmare, moduleaza-ti gelozia. Daca se imbraca sexy sau zambeste unui barbat oarecare este numai pentru a-ti dovedi tie ca este inca dorita de altii si, intr-un fel, pentru a te face mandru ca este a ta!

Un articol de Oana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.