Yuppy 4 Martie 2019 16:43
Peste 100 de balene tinute captive in custi, in golful Nakhodka, Rusia,  vor fi eliberate. Rezultatul este pus pe seama unor presiuni media care au inceput cu implicarea actorului Leonardo DiCaprio.

Presa a inceput sa scrie despre inchisoarea balenelor, asa cum a fost numita locatia, inca din noiembrie 2018. O campanie inceputa de Greenpace atragea atentia asupra modului in care mamiferele erau tinute captive, acestea urmand sa fie vandute catre China pentru parcuri acvatice si divertisment (China are peste 60 de parcuri maritime).

Balenele erau tinute intr-un spatiu mic, in custi care le limitau miscarea, in ape ale caror temperaturi scadeau la un nivel periculos pentru mediul lor de viata.


La trei luni de cand s-a facut publica aceasta situatie, autoritatile rusesti au ordonat eliberarea a 11 orci si 87 de pinguini albi (specie pe cale de disparitie). Ulterior, patru companii care erau asociate cu aceasta unitate erau acuzate de incalcarea legilor de pescuit.

In urma cu doar cateva zile, actorul Leonardo DiCaprio, extrem de implicat in probleme de mediu, un activist si Mesager pentru Pace al ONU pe tema schimbarilor climatice, posta un mesaj pe contul sau de Twitter. Acesta isi ruga urmaritorii (peste 18 milioane), sa semneze o petitie prin care se cerea eliberarea celorlalte animale - "Va rog sa semnati aceasta petitie si sa va alaturati mie in lupta impotriva capturarii balenelor ucigase si a delfinilor din Rusia".


Aparent s-ar fi obtinut doar de la actor 900.000 de semnaturi, noteaza People. Animalele inca nu au fost eliberate, desi insusi presedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi emis un ordin in acest sens. Amanarea este pusa pe seama cautarii unei metode sigure in care sa se faca acest proces. In total vor fi salvate 12 balene ucigase si 90 de balene albe.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.