Yuppy 20 Aprilie 2015 14:09
Cum i-a inspirat Jennifer Lopez pe directorii Google sa creeze o functie de cautare a imaginilor online.

In urma cu 15 ani, la gala de decernare a premiilor Grammy, Jennifer Lopez a uimit pe toata lumea cu o spectaculoasa rochie verde, creatie a casei de moda Versace.

Publicatiile au comentat intens rochia purtata de cantareata si numerosi oameni au cautat imagini cu Jennifer Lopez in online. Acela a fost momentul in care Eric Schmidt, directorul Google, s-a decis sa creeze o functie specializata in cautarea imaginilor.

Foto: Everett Collection / Shutterstock.com

"Oamenii isi doreau mai mult decat text. Lucrul acesta a devenit vizibil dupa gala de decernare a premiilor Grammy din anul 2000, cand Jennifer Lopez a purtat faimoasa rochie verde, care a atras atentia intregii lumi. La vremea respectiva, a fost cea mai populara cautare pe care o vazusem pana atunci - lumea voia sa o vada pe J.Lo imbracata in acea rochie.", a spus Schmidt potrivit refinery29.com.

Dandu-si seama ca oamenii vor sa vada continut divers, directorii Google au creat un motor specializat in cautarea de imagini.

Inainte ca Google Image Search sa fie creat, internautii puteau sa realizeze doar cautari de text scris. Acestia trebuiau sa deschida fiecare link rezultat in parte pentru a vedea daca vreunul din ele contine imaginile dorite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.