Incepand de alaltaieri, Sorin Oprescu este noul primar al Capitalei. Cine e de parere ca Bucurestiul are nevoie de bisturiu?

Sorin Oprescu, candidat independent, a castigat pe data de 15 iunie alegerile locale pentru Primaria Capitalei, devansandu-l in cel dea-l doilea tur de scrutin pe contra-candidatul sau Vasile Blaga (PD-L). Conform sondajelor INSOMAR, Sorin Oprescu a obtinut aproximativ 54,6% din voturi, in timp ce oponentului sau bucurestenii i-au acordat circa 45,4% din voturi.

Sorin Mircea Oprescu s-a nascut in anul 1951 in Bucuresti. In timpul facultatii a fost membru marcant al Asociatiei Studentilor Comunisti din Romania. Este senator de Bucuresti din anul 2000 si a fost invins de doua ori din cele trei candidaturi pentru fotoliul de primar al Municipiului Bucuresti. Incepand cu 15 iunie este noul primar al Capitalei pentru urmatorii 4 ani.

Activitatea politica a lui Sorin Oprescu incepe in jurul anului 1995 cand se inscrie ca membru in PSD. Cinci ani mai tarziu devine senator de Bucuresti ales pe listele Partidului Social Democrat pentru mandatul 2000 -2004. Cariera sa de senator este continuata printr-un nou mandat, castigat tot prin reprezentarea Partidului Social Democrat, in anul 2004, unde primeste votul de incredere pentru urmatorii patru ani.

In anul 1997 candideaza prima data la functia de primar al Capitalei, dar este devansat de contracanditatul sau, Viorel Lis (CDR). In anul 2000 isi incearca din nou norocul si mai candideaza o data pentru postul de primar al Capitalei, de aceasta data ca oponent al lui Traian Basescu, si pierde in turul doi, reunoscandu-si infrangerea in favoarea candidatului PD.

Si-a dorit inca de pe bancile liceului sa ajunga doctor, iar in clasa a IX-a se decide ca o cariera in medicina ar fi cea mai buna solutie: ”Mi-am dorit sa ajung chirurg, in clasa a IX-a, dupa ce am citit "Viata de chirurg" si sa ajung un chirurg bun. Am ajuns in varf. Am muncit mult, deci in privinta asta sunt linistit.”

Sorin Oprescu este absolvent al Facultatii de Medicina Generala. A fost profesor in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" si medic al Spitalului Clinic Universitar Bucuresti .

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

De asemenea, una dintre cele mai mari realizari ale managerului Sorin Oprescu a fost restructurarea Spitalului Clinic Universitar, dar si a Spitalului Elias: “Spitalul Universitar este cea mai mare realizare a mea. Dupa acesta vine cu siguranta Eliasul. Am facut TOT ce am putut ca aceste spitale sa fie ceea ce sunt. Am luptat, am strigat, am negociat, mi-am inghitit cuvintele, am convins. Mi-a placut atat de mult sa determin diversi cetateni cu bani ca pot construi si adiminstra un spital si un ambulatoriu performante, incat as fi putut practica cu succes meseria de negociator. Noroc ca nu mi-a dat Dumnezeu atat de mult noroc, fiindca altminteri n-as mai fi muncit s-ajung unde sunt azi.”

O scurta lista cu realizarile doctorului si politicianului Sorin Oprescu:

● In septembrie 1976 devine medic de medicina generala, absolvent al Facultatii de Medicina Generala - IMF Bucuresti
● Intre noiembrie 1978 si februarie 1979 profeseaza ca medic generalist la cabinetul medical al Aeroportului International M.Kogalniceanu (Departamentul Aviatiei Civile) Constanta (repartizat prin Decizie guvernamentala)
● In decembrie 1978 devine asistent universitar stagiar, prin concurs, la clinica chirurgicala a Spitalului Clinic Brancovenesc (prof.dr.Florian Mandache)
● In noiembrie 1982 devine asistent titular dupa sustinerea examenului de medic specialist chirurg
● Din 1981 este Doctor in stiinte medicale - specialitatea chirurgie generala.
● In 1985 este asistent universitar titular - medic specialist chirurg la Clinica Chirurgie II, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (prof. dr. Dan Gavriliu)
● Din 1990 este medic primar chirurg la Clinica Chirurgie Digestiva Superioara Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.
● A fost Consilier al Ministrului Sanatatii (1992-1993)
● A fost Director al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, in perioada 1994 – 2006
● In 1996 devine conferentiar universitar al UMF “Carol Davila” Bucuresti
● A fost consilier la Primaria Municipiului Bucuresti (1996 – 2000)
● Din 1996 pana in prezent - Sef Clinica la Clinica Chirurgie Digestiva Superioara S.U.U.B.
● A fost vicepresedinte al PSD intre 1998 si aprilie 2005
● A pierdut de doua ori alegerile pentru functia de primar al Capitalei, in 1998, in fata lui Viorel Lis, si in 2000, in competitia cu Traian Basescu
● Din 1999 este Presedinte Colegiul Medicilor din Bucuresti
● In perioada iulie-decembrie 2000 a fost viceprimar general – Primaria Municipiului Bucuresti
● Din anul 2000 este profesor universitar al UMF “Carol Davila Bucuresti.
● Din 2000 este senator in Senatul Romaniei (in doua legislaturi: 2000-2004 si 2005-prezent)
● Din anul 2000 este vicepresedinte al Comisiei de Sanatate – Senatul Romaniei (2000-2004 si 2005-prezent)
● Intre 2001 si 2005 a fost Director al Spitalului Elias
● Este membru in Senatul UMF “Carol Davila” Bucuresti.
● Din februarie 2006 este presedintele PSD Bucuresti
● A parasit PSD la 21 aprilie 2008 si s-a inscris in cursa electorala drept candidat independent.

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.