Legenda audio-vizualului din intreaga lume are un singur nume - Larry King.

Legenda audio-vizualului din intreaga lume are un singur nume - Larry King. Nascut pe 19 noiembrie 1933, Larry King si-a inceput cariera in radio la 24 de ani la un post local din Miami. Moartea tatalui sau, cand Larry avea 9 ani i-a influentat viata.

Dupa terminarea liceului a inceput sa munceasca - s-a angajat la o statie mica de radio in Miami, insa nu ca moderator, ci ca om de curatenie. Sansa de a lucra intr-adevar ca om de radio i s-a oferit la acelasi post odata cu plecarea unui animator.

Pe 1 mai 1955, Larry King isi incepe prima emisiune la radio. Pentru ca numele sau adevarat, Lawrence Harvey Zeiger era mult prea greu de retinut, managerul radioului i-a recomandat sa adopte numele Larry King.

Primul interviul a fost cu un chelner, a urmat apoi interviul cu cantaretul Bobby Darin. De la primele interviuri pana la cele peste 40.000 de interviuri facute in toata cariera sa a fost doar un pas.

In 1971 Larry King a avut probleme cu legea, fiind arestat pentru furt calificat. Acesta a fost acuzat ca i-a cerut omului de afaceri Louis Elwood Wolfson, 48.000 de dolari pentru a interveni pe langa autoritati sa-i revizuiasca pedeapsa. Larry King nu a innapoiat banii si astfel a fost acuzat de furt calificat. Pedeapsa lui Larry King s-a prescris insa in timpul cercetarilor.

Cariera lui Larry King a avut de suferit de pe urma acestui incident. El a fost concediat de la radio si timp de 3 ani a avut diferite job-uri ca PR-ist sau redactor la o publicatie.

Dupa 3 ani de pauza in audio-vizual, Larry King revine in televiziune pe postul de comentator sportiv si in radio cu mai multe emisiuni zilnice.

Din 1985, maestrul comunicarii modereaza emisiunea Larry King Live de la postul CNN si va continua pana cel putin in anul 2011. Larry si-a transformat stilul vestimentar intr-un adevarat brand, rare fiind momentele cand renunta la ochelarii masivi, manecile suflecate, cravata si bretelele sale.

Citeste si:
Cum se înțelege Loredana Groza cu fiica ei. Elena este fix opusul...
Cum se înțelege Loredana...

Larry King este o adevarata enciclopedie. Interviurile acestuia au devenit studii in facultati. Stilul lui de abordare inteligent, incomod, dar si amuzant a adunat in studiorile CNN cele mai importante nume din ultimii 23 de ani: John F. Kennedy, Jimmy Carter, Gerald Ford, Mihail Gorbaciov, Bill si Hillary Clinton, Marlon Brando, George Bush, Johnny Cash, Bob Dylan, Al Gore, Audrey Hepburn, Martin Luther King Jr., Monica Lewinsky, Madonna, Paul McCartney, Al Pacino, Nancy si Ronald Reagan, Eleanor Roosevelt, Frank Sinatra, Barbra Streisand, Tony Blair, Jerry Seinfeld, Vladimir Putin, Elizabeth Taylor, etc.

Cei peste 50 de ani de cariera nu au putut trece nepremiati pentru Larry King. Doua Peabody Award pentru cea mai buna emisiune radio si cea mai buna emisiune de televiziune, 10 premii 10 CableACE awards pentru cel mai bun moderator, premiul pentru cel mai bun talk show si inclus in Radio Hall of Fame in 1989 si in Broadcasters’ Hall of fame in 1996. In anul 2002 Larry King a fost declarat cel mai bun om de radio si de televiziune din toate timpurile, fiind singurul jurnalist aflat in ambele topuri.

Citeste si:
DE 15 ANI, ROMÂNIA ESTE ZU! FACEM ÎMPREUNĂ A ZECEA FORZA ZU!
DE 15 ANI, ROMÂNIA ESTE ZU!...

Si daca Larry King a excelat in viata profesionala, moderand zeci de emisiuni, evenimente si interviuri, dar si redactand carti de specialitate, Larry a fost foarte activ si in viata sentimentala. Celebrul moderator a fost casatorit de 7 ori cu 6 femei.

Autor: Alexandru Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.