"The Bundys" au aparut pe micile ecrane in formula cuplului conflictual, care trata cu umor aspectele mai mult sau mai putin picante ale vietii.

Ce serial de televiziune a marcat perioada de inceput a televiziunii prin cablu? Ce personaje au promovat modelul familiei americane dezorganizate, reusind odata cu fiecare episod sa ne stoarca lacrimi de ras? Married with Children sau, pe romaneste, Familia Bundy, este fara indoiala unul dintre cele mai celebre seriale comice din lume.

"The Bundys" au aparut pe micile ecrane in formula cuplului conflictual, combinand in maniera unica misoginismul si misandria, astfel incat umorul explicit care alterna cu cel sec, a ajuns la inimile a milioane de barbati si femei care se identificau cu faimoasele personaje.

Caracterul central, Al Bundy, a fost interpretat de actorul Edward O’Neill. Eduard a reusit sa se adapteze imediat si sa intre in pielea personajului sau, de aceea continua sa fie asociat cu figura lui Al Bundy.

Despre omul din spatele rolului

Ed s-a nascut la data de 12 aprilie 1946. Ca o coincidenta, Peggy Bundy, sotia sa din serial, a primit ca data de nastere ziua de 12 aprilie in episodul cu numarul 1116. Familia lui Edward este "normala", tipic americana. Tatal sau a lucrat in metalurgie, iar mama sa a fost lucrator in serviciul social. Acum lucrurile s-au schimbat, iar mama actorului detine o companie. Ed a fost cel mai mare copil al familiei, avand 2 surori si 2 frati mai mici.

Si-a descoperit pasiunea pentru cinematografie in clasa a sasea, cand a avut un curs de actorie in programa. A continuat prin a urma cursuri de actorie la Youngstown State University in timpul liber. Sapte ani mai tarziu O’Neill s-a hotarat sa faca o profesie din acesta pasiune si s-a mutat in New York, unde a debutat ca actor de teatru, facandu-si aparitia in mai multe piese de pe Broadway.

Citeste si:
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici să fie, dacă nu era prezentatoare:...
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici...

Cum cariera de pe Braodway nu i-a adus succesul scontat, s-a orientat spre cinematografie. A aparut in mai multe filme printre care si The Bone Collector, Little Giants si Dutch.

In anul 1989 s-a hotarat sa renunte la burlacie. Dupa ce s-a casatorit, Ed a locuit o perioada separat de sotia sa Catherine Rusoff. Lucrurile s-au schimbat in 1999, cand cei doi au devenit parintii unei fetite. Sotia lui Ed, de asemenea actrita, a avut un rol in serialul Midnight Caller.

Ce face Al astazi?

Fiecare actor care se respecta interpreteaza cel putin un rol care il face celebru. In cazul lui Ed, Al Bundy a fost personajul care l-a scos din anonimat. Serialul a inregistrat audiente record, depasind limitele stabilite de alte seriale in acest sens. Filmarile pentru Married with Children au durat nu mai putin de zece ani, incepand la data de 5 aprilie 1987 si finalizandu-se pe 9 iunie 1997. Creatorii serialului sunt Michael G. Moye si Ron Leavitt.

Citeste si:
Sean Bean și Miranda Richardson se alătură lui John Malkovich în...
Sean Bean și Miranda...

Momentan Ed inca incerca sa scape de identificarea sa cu personajul care l-a facut celebru. Dupa sistarea filmarilor la Familia Bundy, cele mai importante roluri pe care Ed le-a avut au fost in The Bone Collector, film in care a jucat alaturi de Denzel Washington, respectiv Angelina Jolie si Lucky Numbers, alaturi de John Travolta si Lisa Kudrow. A mai incercat sa joace in 2 seriale, dar ambele au fost anulate din pricina audientei slabe.

Cel mai recent rol pe care O’Neill l-a avut a fost in seria de televiziune John from Cincinnati, produsa de HBO.

Autor: Andrei Dutulescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.