Daca este adevarat ca povestile si legendele populare au un sens universal, care depaseste obstacolul vremurilor si al schimbarilor, atunci este la fel de adevarat ca pentru a-si pastra magia, ele trebuie sa se adapteze la cotidianul contemporan.

Daca este adevarat ca povestile si legendele populare au un sens universal, care depaseste obstacolul vremurilor si al schimbarilor, atunci este la fel de adevarat ca pentru a-si pastra magia, ele trebuie sa se adapteze la cotidianul contemporan.

Repovestim basmele pentru a redescoperi magia si pentru a pasi inca o data in lumea reveriilor. Iar cea mai buna cale ar putea fi aceea de a reinventa garderoba eroinelor din basme intr-un joc al costumelor pentru oameni mari, care sa ne transpuna inapoi in copilarie.

Calendarul Campari 2008 se deschide cu o Eva Mendes uimitoare, pregatita pentru a ne fi ghid in lumea basmelor. Stralucind in rochia sa, Max Chaoul, seduce cu un zambet misterios si un pahar cu Campari. Ce mistere ascunde aceasta carte de povesti?

Ce anume te-a facut sa accepti propunerea de a colabora pentru realizarea Calendarului Campari 2008? Ai mai pozat vreodata pentru un calendar? Daca da, pentru care? Daca nu, de ce?

Nu am mai pozat niciodata pentru un calendar. Am fost mereu de parere ca trebuie sa crezi in brandul cu care lucrezi si pe care il sustii. Pana acum nu am fost interesata de realizarea vreunui alt calendar si ma bucur sa spun ca este prima mea experienta de acest gen.

Cum a fost colaborarea cu Marino Parisotto? Ai mai lucrat cu acesta pana acum?

Este pentru prima data cand lucrez cu Marino Parisotto. Mi-a placut sa lucrez cu el deoarece a constituit o adevarata provocare. Nu m-a lasat doar sa pozez ca un model, ci m-a facut sa inteleg ca spun o poveste prin fiecare fotografie.

Iti place conceptul de Campari Tales?

Am fost foarte incantata de conceptul de calendar Campari pentru anul 2008. Am crescut cu mama care obisnuia sa-mi spuna povesti (tales). Imi citea Frumoasa din padurea adormita, care era de fapt si numele meu de alint, deoarece pot dormi precum nimeni alta. Mama reusea cu greu sa ma trezeasca dimineata pentru a merge la scoala si fraza rostita in fiecare dimineata era “Frumoasa adormita, trezeste-te!”. Uneori cred ca basmele sunt mai mult pentru cei care au trecut de vremea copilariei, iar conceptul Campari Tales este transpunerea matura a acestor povesti intr-un mod jucaus, pastrand inocenta pentru cei care acum o vad cu alti ochi, prin prisma varstei.

Care este fotografia ta preferata din calendar? De ce?

Ador coperta, evidentiaza magia pe care am cautat sa o ilustram.

Care dintre aceste imagini o scoate in evidenta pe adevarata Eva?

Partea frumoasa a acestei sedinte foto a fost incercarea de a interpreta aceste personaje de poveste, ceea ce a solicitat mai mult actorul din mine si nu doar persoana Eva Mendes.

S-a intamplat ceva amuzant/memorabil pe parcursul celor 5 zile, cat a durat sedinta foto?

Au fost niste zile pline de intamplari amuzante. Pozand pentru Scufita Rosia a trebuit sa lucrez cu un lup adevarat si pot sa va spun ca si el era la fel de absorbit de “rolul” sau, dupa cum se poate observa in fotografii. Pe parcursul intregii sedinte foto din acea zi, am repetat continuu cuvintele mele favorite din italiana - “tranquillo, tranquillo” - pentru a calma lupul, dar nu au fost probleme, ne-am distrat de minune. Un alt lucru amuzant s-a intamplat in timpul sedintei foto pentru Alba-ca-Zapada, cand eu si Fat-Frumos am cazut de pe calul alb, dar nimeni nu a fost ranit si totul s-a transformat intr-o intamplare amuzanta, precum multe altele din cele cinci zile de lucru.

Ti-au placut hainele pe care le-ai purtat pentru toate cele 12 luni?

Costumele sunt extrem de importante atunci cand creezi un personaj, fie ca ne referim la film sau la fotografie. Garderoba folosita a fost minunata.

Care a fost rochia ta preferata si de ce?

Cea pe care am purtat-o pentru Scufita Rosie. Nu pot purta rosu tot timpul, trebuie sa ma simt foarte indrazneata si pasionata, intr-adevar acestea au fost sentimentele mele in acele momente. A fost intr-adevar foarte frumos.

Mai citesti din cand in cand basme, povesti?

Imi place sa le citesc nepotilor si nepoatelor mele.

Ce fel de carti preferi?

Ador inca povestile pe care obisnuia sa mi le citeasca mama cand eram mica.

Ce hobby-uri ai?

Imi place sa citesc.

Arati mereu extraordinar, chiar si in tabloide! Care este secretul frumusetii tale? Ai niste sfaturi pentru cititorii nostri?

Aveti grija de voi, odihniti-va si beti multa apa.

Muncesti foarte mult in acest moment, ce planuri ai pentru urmatoarea perioada?

Am lucrat la un film de care sunt foarte mandra, We own the night, cu Joaquin Phoenix si Mark Wahlberg. De curand am terminat remake-ul The Women si acum filmez The Spirit cu regizorul care a creat Sin City si 300, Frank Miller.

La inceputul carierei tale ai jucat in mai multe videoclipuri, care este genul tau preferat de muzica?

Imi plac toate genurile.

Are legatura acest lucru cu orginile tale latino-americane?

Desigur, sangele cubanez isi pune amprenta asupra personalitatii mele.

Cat de importante sunt pentru viata si cariera ta originile?

Sunt tot ceea ce reprezint eu. Ca actor, joci mai multe personaje, dar in inima ta ramai acelasi mereu.

Cum iti imaginezi viitorul? Ce dorinte ai?

Vreau doar sa muncesc si sa iubesc viata in continuare. Sunt foarte norocoasa si recunoscatoare pentru fiecare oportunitate care mi se ofera.

In ultima vreme circula niste zvonuri potrivit carora astepti un copil: cat de mult iti doresti propria familie si copii?

Tabloidele inventeaza povesti, dar nu, nu astept un copil.

Care este locul tau preferat pentru a merge in vacanta?

Iubesc Italia, este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume.

Bei Campari?

Desigur! Altfel nu as fi pozat pentru Campari.

Milano, noiembrie 2007


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.