Zile mai proaste avem cu totii. Zile in care, sut dupa sut, lovitura dupa lovitura, universul te face KO si iti rade in fata, batandu-si joc de planurile tale. Poate ca este chiar asta una din zilele alea si iti vine sa iti arunci toate visurile la gunoi si sa te conformezi. Indiferent de cat de prost ar merge lucrurile sau de ceea ce ar spune cei din jurul tau, lasa anonimul care scrie randurile astea sa iti dea un sfat cliseic: orice ar fi, nu renunta. Si mai lasa-ma sa iti dau 15 exemple de oameni faimosi care au esuat - nu doar o data, ci de nenumarate ori - dar care, in ciuda suturilor primite nu au renuntat sa faca ceea ce iubesc.

1. Walt Disney

Inainte ca Walt Disney sa construiasca imperiul pe care il stim si adoram astazi, a fost concediat de catre editorul unui ziar deoarece era „lipsit de imaginatie si de idei bune”. Disney nu s-a lasat intimidat si in 1921 a infiintat o companie de animatie in Kansas, insa din cauza lipsei fondurilor a fost nevoit, la scurt timp sa o dizolve.

In 1927 incearca sa isi promoveze desenul animat „Mickey Mouse” in studiourile MGM (Metro-Goldwyn-Mayer), insa producatorii au respins desenul convinsi ca nu va prinde si ca un soarece imens le va inspaimanta pe femei.

Walt Disney a dat faliment de mai multe ori inainte sa construiasca Disneyland.

2. J. K. Rowling

Inainte sa fie cunoscuta in intreaga lume pentru seriile Harry Potter, J.K.Rowling era o mama divortata care traia din ajutor social in timp ce se chinuia sa isi intretina familia, sa studieze si sa scrie.

Din fericire, romanul a ajuns sa fie un bestseller, iar mai apoi o franciza de succes, iar astazi J.K Rowling este o scriitoare de succes, multimilionara.

3. Oprah Winfrey

Astazi, Oprah Winfrey este cunoscuta in intreaga lume datorita emisiunii sale „The Oprah Show”. La 22 de ani insa, Oprah a fost concediata din postul de reportez de televiziune deoarece „nu i se potrivea”. Ea detine astazi propriul post de televiune, OWN Channels si revista O,The Oprah Magazine.

4. Jerry Seinfeld

In prima sa reprezentatie, Jerry Seinfeld, cunoscutul actor si stand up comediant, a inghetat pe scena si nu a fost in stare sa mai scoata un cuvant. Este izgonit, in cele din urma, de public. A revenit urmatoarea noapte si si-a terminat numarul in aplauze.

5. Fred Astaire

Dupa prima auditie pe care o sustine, Fred Astaire este catalogat astfel de catre directorul MGM: „Nu poate juca. Nu poate cand. Este aproape chel. Poate sa danseze putin”. In ciuda piedicilor si a criticilor, Fred Astaire a ajuns sa fie actor nominalizat la Oscar, cantaret si dansator. A pastrat biletul primit de la directorul MGM pentru a nu uita niciodata de unde a plecat.

Citeste si:
Record Guinness pentru cea mai mică monedă comemorativă din lume
Nou record Guinness stabilit...

6. Oliver Stone

Castigator a trei premii Oscar, Oliver Stone a renuntat sa mai urmeze cursurile Universitatii Yale pentru a scrie primul sau roman. Dupa ce este refuzat de mai multi editori, romanul este publicat, in cele din urma, in 1998, insa fara a avea prea mult succes. Stone se mute in Vietnam pentru a preda engleza. Acolo, se inroleaza in armata si, datorita actelor sale, este medaliat cu doua Purple Hearts. Experienta razboiului il inspira si creeaza cateva filme de succes pe baza evenimentelor pe care le-a observat sau prin care a trecut: Platoon, Born on the Fourth of July si Natural Born Killer.

7. Steven Spielberg

Steve Spielberg a fost respins de trei ori de catre Scoala de Teatru, Film si Televiziune din cadrul Universitatii din California de Sud. A fost, in cele din urma, acceptat de catre o alta scoala, dar a renuntat inainte sa isi termine studiile pentru a deveni regizor. Dupa 35 de ani, Spielberg s-a intors la scoala si si-a luat diploma in anul 2002.

Citeste si:
Cine este Diana Pinto. Nepotul lui Elvis Presley s-a sinucis chiar...
Cine era iubita lui Benjamin...

8. Van Gogh

Astazi, Van Gogh este considerat unul din cei mai buni pictori. Tehnica lui este studiata in scolile de arta si nu numai, iar tablourile sale se vand la preturi exorbitante. In timpul vietii insa, Van Gogh a vandut o singura pictura: surorii unuia dintre prieteni.

9. Stephen King

In 1973, Stephen King lucra ca profesor de engleza si vindea nuvele pentru a se putea intretine. In acelasi an a acceptat un avans de 2.500 dolari pentru romanul sau, Carrie, dar dupa 30 de refuzuri, King era pregatit sa renunte. La insitentele sotiei sale, King a continuat sa trimita romanul editorilor.

Astazi, cu sute de carti publicate, King este unul din cei mai vanduti autori ai tuturor timpurilor, iar romanul Carrie a fost deja transformat de doua ori in lung metraj.

10. Michael Jordan

Pe cand era elev, Michael Jordan a fost data afara din echipa de baschet a liceului.

Citeste si:
De reținut! Cum fac față celebritățile eșecurilor din viața lor
De reținut! Cum fac față...

Am pierdut aproape 300 de jocuri in cariera mea si am ratat mai mult de 9.000 de lovituri. De 26 de ori mi-a fost acordata aruncarea decisiva, insa am ratat. Am esuat de nenumarate ori in viata, insa doar asa am atins performanta dorita”, marturiseste Jordan.

11. Steve Jobs

Probabil ca, „esecul” lui Jobs, fondatorul companiei Apple, este cel mai cunoscut dintre toate. Dupa numai un semestru de faculate, Jobs renunta la studii pentru a infiinta ulterior Apple Computers.

La varsta de 30 de ani este data afara din compania pe care chiar el o infiintase. Nu renunta, si pune bazele unei companii de animatie (Pixar).

Intors la Apple, revolutioneaza industria IT&C prin crearea produselor iPhone, iPod si iPad.

12.Hugh Jackman

Inainte sa fie Wolverine, Hugh Jackman a fost dat afara din functia de casier pe care o detinea la 7-Eleven. „Am fost data afara dupa sase saptamani deoarece vorbeam prea mult cu clientii”, povesteste Hugh Jackman.

Citeste si:
Stephen King nu mai vrea publicarea cărților sale în Rusia: „Acesta...
Stephen King nu mai vrea...

13. Elvis Presley

In 1954, Elvis era un necunoscut. Jummy Denny, managerul barului in care canta la acea perioda, l-a concediat spunandu-i ca nu are nicio sansa si ca cel mai bine ar fi sa renunte. Elvis nu a renuntat si a devenit unul din cei mai bine vanduti artisti din toate timpurile.

14. Albert Einstein

Albert Einstein nu a vorbit pana la varsta de 4 ani si nu a citit pana la 7 ani. In timpul scolii, nu a fost un elev stralucit, iar profesirii il considerau lent la minte. De asemenea, i-a fost refuzata admiterea la Scoala Politehnica din Zurich.

15. Winston Churchill

Pana la varsta de 62 de ani, cand a devenit prim-ministrul Marii Britanii, Winston Churchill a pierdut toate competitiile electorale la care a participat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.