Nu exista niciun dubiu ca Lady Gaga este unul dintre cei mai importanti artisti ai acestei generatii. Ea reprezinta o combinatie mortala de talent, energie, indrazneala si nonconformism, calitati care au urcat-o repede pe un piedestal greu de distrus. Lady Gaga pare greu de inteles, de acceptat si de adorat, insa odata ce ai trecut aceasta granita, nu te mai intorci. Doar pare, insa, pentru ca ea reusit multe intr-un timp scurt, lucruri pentru care alti artisti lupta o cariera intreaga si merita admirata.

La albumul “Born This Way” au lucrat producatori precum RedOne, Fernando Garibay, Jeppe Laursen sau DJ White Shadow, nume deja consacrate, care au incercat sa se intreaca pe sine pentru un material ce vrea sa promoveze valori dragi americanilor, pe primul loc situandu-se conceptul de libertate. Acest album este destinat unui public cat mai mare si mai variat, in care fiecare dintre ascultatori sa simta ca se poate regasi in cel putin una din piese.

Influentele care se simt pe “Born This Way” acopera si ele o paleta larga de genuri muzicale, fiind dominate de maretia anilor ‘80, pe langa aerul anilor ‘90, accentuand ideea ca Lady Gaga incearca si de multe ori reuseste sa fie un artist complet. Daca ar fi totusi sa caracterizam acest album, atunci el este in majoritate un material pop-disco. Pentru ca vorbeam mai devreme de o combinatie periculoasa si despre “Born This Way” indraznesc sa zic la fel. Productia si caracterul catchy al multora dintre piese i-ar asigura succesul, dar pentru ca Lady Gaga este Lady Gaga ea adauga si o performata vocala de invidiat, pentru ca stie sa isi puna in valoare vocea in cel mai puternic mod cu putinta.

Asculta toate piesele de pe albumul Born this way pe divercitycafe.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.